OPINII  »  FCSB

FCSB a pierdut meciul înainte de primul fluier

Editorial Tudor Samuilă
Editorial Tudor Samuilă

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2022 20:07 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 20:07

Scriu acest text cu o oră înainte de startul meciului FCSB-ului de la Silkeborg. Pentru mine, echipa lui Gigi Becali a pierdut deja partida, indiferent de ce se va petrece pe terenul din Danemarca. 

Într-o perioadă în care suporterii se întorseseră alături de echipă, o sprijiniseră admirabil în fiecare meci al preliminariilor și chiar în dezastruoasele prestații din SuperLigă, patronul clubului a scos din cușmă, că nu are joben, două decizii catastrofale: scumpirea exagerată a biletelor pentru faza grupelor și batjocorirea șanselor de calificare ale echipei în primăvara europeană, după doar două jocuri din grupe, culmea, cele mai bune, ca prestație, din acest start de sezon. 

S-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că Becali nu înțelege și nici nu este interesat să înțeleagă ce este important pentru iubitorul de roșu și albastru.

Marele atu al steliștilor, ulterior fcsb-iștilor, în fața dinamoviștilor a fost mereu Europa. Faptul că ai lor au câștigat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei, că au ajuns primii în grupele Champions League, că au bifat și ultima semifinală europeană, probabil pe vecie, a unei echipe românești, au reprezentat mereu argumentele cu greutate, în nesfârșita și minunata gâlceavă dintre roș-albaștri și roș-albi.

FCSB a pierdut meciul înainte de primul fluier
Silkeborg - FCSB // foto: Raed Krishan

Dinamo nu mai contează nici în plan intern, cu atât mai puțin în plan european. FCSB s-a chinuit cinci ani să revină acolo unde se simțea ca acasă, în grupele continentale, și exact când izbutise să se scuture de amintiri sinistre, de genul Karagandi, a venit hotărârea: Cordea, Compagno, Edjouma, Tamm, Olaru și Coman rămân acasă. Conference League nu e pentru ei. 

Ce contează că șase posibile puncte cu Silkeborg ar fi oferit formației posibilități reale de calificare mai departe? Ce contează că pentru băieții ăia, pentru viitorul lor, vizibilitatea dintr-o partidă europeană ar fi fost mult mai mare decât cea dintr-un banal meci de Superligă, cu Petrolul din Ploiești? Coeficientul clubului? 

Pfff, pe cine interesează? Cel de țară? E și mai puțin semnificativ pentru cel care taie și spânzură la echipă. A sunat alarma după startul modest de campionat și a comandat FCSBEXIT-UL. Suporterilor, vă convine, nu vă convine, joia nu mai este ziua în care să vă mândriți cu echipa voastră. Devine joia în care vă uitați cu degetele încrucișate la formația voastră, sperând să nu ia multe.

Decizia lui Becali este însă și un vot de blam pentru jucători și pentru faimosul Thomas Neubert. În ultimele două sezoane, Ciprian Deac, fotbalist trecut de 34 de ani, a avut puterea să bifeze următoarele cifre. În stagiunea 2020-21, a strâns 34 de partide în campionat și nouă jocuri europene, înscriind 14 goluri și oferind 11 pase decisive. Sezonul trecut, la 35 de ani, a jucat în 39 din 40 de partide de Superligă, la care s-au adăugat 6 jocuri în preliminariile UCL, 2 în preliminariile Europa League și toate cele 6 jocuri din grupele Conference League. A totalizat 12 goluri și 15 pase decisive.

Domnișorii Olaru, Coman, Cordea sau Edjouma, care nu au împlinit încă 26 de ani și care au beneficiat, printre altele, de două partide de campionat amânate, sunt odihniți, pentru că se consideră că nu fac față pe două fronturi. Și vin și mă întreb dacă băieții ăștia chiar ar trebui să spere la un transfer în fotbalul mare, dar și dacă Thomas Neubert știe cu adevărat meserie? Sau el pregătește doar fotbaliștii pentru meciuri din șapte în șapte zile?


Comentarii (27)
fabulos
fabulos  •  11 Octombrie 2022, 01:17
Postat de adriann_ pe 08 Octombrie 2022, 18:16

PAI EXACT ASTA E INTREBAREA, DE CE AR FI CINEVA SUPORTER AL LUI BECALI SI AL firmei Faci Ce Spune Becali (pe scurt fcsb)??? NIMENI nu contesta dreptul ciobanului de a se juca football manager cum vrea el, jucatorii aia care semneaza cu el stiu foarte bine cu cine semneaza, nu le plange nimeni de mila, angajatii la fel etc. MA, DAR DE CE AR TINE CINEVA CU FIRMA FCSB? :)) Tu ce castigi ma daca da ciobanul o teapa la export? Esti din clanul lui sau esti angajat al lui? :))

Nu știu ce crede fiecare suporter. Pote mulți sunt amăgiți de rezultatele obținute cu dl. Becali la conducere, destul de importante aș putea spune, alții poate chiar cred că este Steaua (deși nu este). Eu nu sunt suporter FCSB și nu câștig absolut nimic de la acest club. Tocmai de aceea nu sunt subiectiv si pot să-mi exprim liber o opinie. De fapt nici nu ma interesează resorturile interne care conduc o persoană la alegerea susținerii unei echipe. Faptele sunt cele ce contează.

adriann_
adriann_  •  08 Octombrie 2022, 18:16
Postat de fabulos pe 07 Octombrie 2022, 10:30

FCSB este condus de dl. Becali asa cum crede dansul de cuvinta. In ultimii ani a obitinut rezultate peste unii antrenori cu renume. Probabil si balanta contabila, cea care conteaza foarte mult pentru un om de afaceri, este pozitiva. Cat timp el achita cheltuielile clubului deciziile sunt la el, bune sau rele. Oricat de suporteri ai Gazetei Sporturilor am fi noi tot nu putem sa decidem ce redactori, reporteri, editorialisti, colaboratori, etc. sa fie angajati sau dati afara. Chiar daca suporterilor nu le convine o anume situatie trebuie sa inteleaga faptul ca astea sunt regulile economiei de piata.

PAI EXACT ASTA E INTREBAREA, DE CE AR FI CINEVA SUPORTER AL LUI BECALI SI AL firmei Faci Ce Spune Becali (pe scurt fcsb)??? NIMENI nu contesta dreptul ciobanului de a se juca football manager cum vrea el, jucatorii aia care semneaza cu el stiu foarte bine cu cine semneaza, nu le plange nimeni de mila, angajatii la fel etc. MA, DAR DE CE AR TINE CINEVA CU FIRMA FCSB? :)) Tu ce castigi ma daca da ciobanul o teapa la export? Esti din clanul lui sau esti angajat al lui? :))

corectorul
corectorul  •  07 Octombrie 2022, 17:14

Asta este un articol fals cap coada. Despre ce rezerve vorbiti, caci echipa fcsb de aseara a fost compusa din jucatorii care joaca meci de meci in campionat? Titularizarea din primul minut nu are relevanta, caci nu este permanenta pt niciunul (nici pt cei lasati aseara acasa), basca avand in vedere ca au fost in teren „vedetele” de milioane de euro ale ciobanului. Nu exista diferenta de (non)valoare intre cei care au jucat aseara si (de data asta, ca si alte multe dati) rezervele lasate acasa, laolalta fiind niste jucatori mediocrii. Singurii perdanti sunt suporterii naivi ai acestui club noname jucarie persoanala a stapanului bisnitar (dar acesti suporteri si-o merita cu varf si indesat, caci altfel s-ar fi dezis de mult de acest club de tip bisnita al lui Becali).

Vezi toate comentariile (27)
Comentează