OPINII  »  EDITORIAL

Mâine începe mandatul mincinos al lui Răzvan Burleanu

Articol de - Publicat luni, 11 aprilie 2022 15:46 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 15:46

Mâine avem alegeri pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal, iar Răzvan Burleanu va candida singur. Avem cel mai clar semn că fotbalul nostru este cu imunitatea la pământ. A ajuns incapabil să opună o cât de mică rezistență unui personaj care nu produce rezultate, ci doar propagandă. 

Actualul președinte al FRF și-a făcut turneul electoral clasic, a cules felicitările, și-a arătat preocuparea pentru situația din teritoriu și nu a trebuit, de acestă dată, nici măcar să își construiască un blog pe care să își denigreze contracandidatul. Chiar, ați mai auzit ceva despre acele acuzații la adresa lui Ionuț Lupescu și Prunea? 

Promisese în 2018 că nu se va lăsa până când nu va face lumină în privința ceasurilor oferite de Prunea, a cateringului lui Lupescu, a legalității celor petrecute pe când cei doi erau în FRF. Fumigene de campanie sustrase din actele oficiale și confidențiale ale Federației, aruncate securistic pe piață, și lăsate apoi spre uitare. 

Un singur moment tensionat a avut Răzvan Burleanu în turneul său triumfal din ultimele luni. A fost luat la întrebări, la Craiova, de către un ziarist care, printre altele, a vrut să știe dacă R.B. va demisiona în cazul ratării unei noi calificări, cea pentru Euro 2024. „Ați uitat de 2016?” vine replica aiuritoare a președintelui FRF. 

Cu alte cuvinte, e „a lui” campania aia începută de omul lui Mircea Sandu, Pițurcă și continuată de un alt oficial găsit de Burleanu în Federație în 2014, Anghel Iordănescu. Singurul lucru făcut atunci de șeful FRF, a fost mutarea lui Iordănescu din biroul de director tehnic, în cel de selecționer.

În schimb, ceea ce a urmat a fost vina altora. „Ca să influențezi performanța la prima reprezentativă ai nevoie de două lucruri. Trebuie să ai performanțe la nivel de echipe de club în competițiile europene și să ai performanțe la cluburile din străinătate. Am avut doar o echipă în Conference League și nici nu avem jucători care să joace constant în campionatele puternice din Europa”, și-a continuat șeful federației argumentația. 

Ca să pricepeți. Burleanu zice cam așa: e 100% meritul lui că România a prins Euro 2016 la un an după ce a fost instalat șef la FRF, dar faptul că nu a putut influența în niciun fel lucrurile în următorii șapte ani, astfel încât să avem echipe de club puternice, jucători prin campionate tari sau că a adus numai selecționeri care au dat-o de gard, aia nu e problema lui.  

Mâine începe mandatul mincinos al lui Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Mâine Răzvan Burleanu va prelua mandatul de care promisese că nu se va atinge. Când a devenit șef la FRF în martie 2014, iar lumea încă punea botul la povestea tânărului independent venit de nicăieri și ajuns președinte fără proptele, el promitea un fotbal în care niciun om, indiferent cum îl cheamă, nu va avea voie să candideze de mai mult de două ori pentru cea mai înaltă funcție din fotbalul românesc. Când îți începi mandatul cu o minciună, nu ai cum să continui decâ mințind.

Dragă fotbal românesc. România nu a mai fost la un turneu final din 2016. România nu mai are echipe de club performante. România nu are nici măcar un jucător care să însemne ceva la nivel european. România nu are VAR. România nu are regulamente, România are în Liga 1 o formație care după 33 de meciuri are -11 p în clasament. 

România are în play-off-ul Ligii a doua un club finanțat de un minister, fără drept de promovare, iar competiția este condusă de o echipă rămasă fără finanțare și de o alta aflată în insolvență. În condițiile în care toate astea se produc și s-au produs sub Răzvan Burleanu, cum Dumnezeu nu ai produs, dragă fotbal românesc, măcar un contracandidat serios, unul care să zică „băi fraților, nu vedeți că ăsta ne-a scufundat de tot?”


Comentarii (10)
sharky_04
sharky_04  •  12 Aprilie 2022, 22:33

Rușine, chiar nu se găsește cineva competent decât Harry Potter Burleanu? Încă un mandat de întuneric in fotbalul românesc, mulțumim tuturor comozilor care nu vă implicați în fotbalul românesc! Spune-mi Domnul Calificări Ratate, Spune-mi Domnul Mediocritate (Harry Potter Burleanu)

sharky_04
sharky_04  •  12 Aprilie 2022, 22:31

Rușine, chiar nu se găsește cineva competent decât Harry Potter Burleanu? Încă un mandat de întuneric in fotbalul românesc, mulțumim tuturor comozilor care nu vă implicați în fotbalul românesc! Spune-mi Domnul Calificări Ratate, Spune-mi Domnul Mediocritate (Harry Potter Burleanu)!

adwd
adwd  •  12 Aprilie 2022, 18:57

nu mi se pare mai mafiot sau mai prost ca mircea sandu. asa ca o sa il prinda pensia si pe el la federatie. nu e vina lui ca fotbalistii sunt prosti. inainte nu aveau nici ghete si bateau mingea de o rupeau. acum daca nu au bai cu gheata si alimentatie stiintifica e tragedie.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează