OPINII  »  EDITORIAL

Vina Simonei

Articol de - Publicat sambata, 22 octombrie 2022 08:12 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2022 08:35

Credeți că o minte diabolică i-a strecurat Simonei Halep niște Roxadustat în băutură pentru a o compromite? Eu nu cred. Ar fi singura variantă care ar exonera-o total pe dubla câștigătoare de Grand Slam. În orice altă variantă, Halep poartă vina pentru situația în care a ajuns.

Ea nu a luat un Nurofen, cum a pățit amărâta de Andreea Răducan la Sydney în 2000, când i-au fost retrase medaliile din cauza unui nătărău de doctor. Pun pariu că cel puțin 80% dintre români au consumat respectiva pastilă măcar o dată în viață, împotriva unei dureri în gât, a unui frison sau a unei nevralgii dentare. 

În organismul Simonei au fost detectate urmele unui medicament administrat anemicilor care suferă și de o boală cronică renală. Discutăm de o substanță care poate da niște efecte adverse îngrozitoare și care se află pe lista interziselor în sport din 2016 pentru că ajută la o recuperare mai rapidă după efort.

Să luăm de bună varianta ei, că nu a știut, că a fost mereu curată și că dorește să dovedească lumii întregi că e nevinovată. 

Halep este o sportivă de superclasă, ajunsă la 31 de ani, care a făcut sute de teste antidoping în carieră și care s-a înconjurat, până la un punct, de oameni aflați în permanent contact cu ANAD-ul, după cum povestea ieri șefa organismului antidoping din Romanânia, Gabriela Andreiașu. Aceștia sunau în mod regulat la agenție pentru a afla dacă Simona riscă ceva consumând diverse suplimente/susținătoare de efort.

Legătura se rupsese în ultima vreme. Nimeni din ”clanul” Halep nu mai sunase pe nimeni din ”clanul” ANAD de o bună perioadă de timp. E drept să jucătoarea noastră renunțase, rând pe rând, la toți cei împreună cu care construise marile performanțe ale carierei. Teo Cercel rămăsese ultima legătură între vechea și noua Halep iar el fusese dat afară în urmă cu câteva luni, munca sa și a celorlalți fiind preluată de Mouratoglou & Co.

Vina Simonei

E foarte posibil ca motivul pentru care nimeni de la ANAD nu a mai fost sunat și întrebat de sănătate să fi fost tocmai schimbarea survenită în staff-ul Simonei, cum la fel de posibil este ca noii colaboratori să fi avut obiceiul de a suna la Agenția Antidoping din Franța pentru a discuta detaliile nutriției și medicamentației româncei.

Oricum o întoarcem însă, Halep a fost prinsă cu mâța-n sac în plină colaborare cu Patrick Mouratoglou și cu oamenii recomandați de franco-grec. Nu știu care au fost coordonatele relației fostului lider WTA cu specialiștii puși la dispoziție de fostul antrenor al Serenei, dar mă îndoiesc că o sportivă de nivelul ei ar primi niște Roxadustat la micul dejun, pe stomacul gol, și nu ar întreba ”what is this, what am I taking”? 

Dacă a ingerat ceea ce i-a fost pus la dispoziție fără a primi informațiile cerute și ulterior a ajuns să fie prinsă dopată, discutăm de naivitate și de o greșeală în alegerea persoanelor care să îi ghideze cariera. Dar tot o vină a Simonei este și asta.

Evident că preferăm să credem varianta asta. Cu toții sperăm ca Halep să fie noua Andreea Răducan, iar în staff-ul ei să descoperim un medic către care să arătăm cu degetul. Dar dacă lucrurile nu stau așa?


Comentarii (50)
Freyya
Freyya  •  28 Octombrie 2022, 23:47
Postat de BOSTON10 pe 22 Octombrie 2022, 09:13

Dumnezeule, nu mai aveți pic de respect, ați tăbărât ca hienele pe Simona, nu va este rușine. Auzi comentariu, "amărâtă de Raducanu", chiar nu mai aveți limite, voi ziariștii ăștia smecherasii care va credeți școliți și care va permiteți sa călcați pe oricine în picioare. Acum se vede clar respectul și încrederea pe care ați avut-o fața de mari sportivi ai tarii! Va roade invidia ca a reușit în viata, în cariera și ca și-au clădit un nume prin munca cinstita, nu ***". Fără a știi ce sa întâmplat faci acuzații grave și tu Samoila și mulți alți amărâți ca tine din presa scrisa sau tv. Este clar ca voi nu ați respectat niciodată nici pe Simona Halep, nici pe Raducanu, și nici pe David Popovici!! Sunteți pur și simplu necalificați pentru meseria de jurnaliști! RUȘINE GAZETA SPORTURILOR!

eu stiu ce s-a intamplat: a iesit DOPATA la test- asta e REALITATEA. restul sunt speculatii

Freyya
Freyya  •  28 Octombrie 2022, 23:45
Postat de Quartz pe 22 Octombrie 2022, 10:01

Pai să ști că e amărâta,era un copil care a muncit si probabil că a rămas si fără renta viageră de campion olimpic Simona fără ce rămâne?

dopata ramane fara fite si fituici citite in timpul meciurilor pe sub prosop ;)

ParinteUnu
ParinteUnu  •  25 Octombrie 2022, 09:52

am tot scris de Halep vrute și nevrute. am explicat dece trebuia sa se retragă după Wimbledon. nu era în nu știu ce forma iar acolo a cîștigătorii pe fondul greșelilor (50) facute de sereana în ziua cea mai proasta a ei. raminea în florile și atit. ieșea pe una din fata a tenisului. am scris de multe ori ca va ieși pe una din spate a tenisului sortind ceea ce vede toată lumea ca este în cădere libera ca se chinuie. și totuși lipsa de oxigen și panica de la ultimul turneu au făcut-o oare sa apeleze la mărirea capacității de oxigenare prin diverse> cum sa renunți la tei cercel cu care ai lucrat ani de zile sau la urzici ? dece sa fi dorit acest grec aceste schimbări. Bu! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează