OPINII  »  EDITORIAL

7 SCURTE Harachiricheș și naționala de râs

Cătălin Țepelin, redactor-șef Gazeta Sporturilor
Cătălin Țepelin, redactor-șef Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 05 iunie 2022 01:58 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 19:50

7 SCURTE. Meciul Muntenegru - România 2-0, analizat la rece de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

1. Avem o națională de optimiști. Când toată lumea se vaită că "mai rău de atât nu se poate", sar băieții să ne liniștească: "Ba da, uite că se poate!". 

2. Cu atitudine tip Bancu, Maxim, Mitriță sau Mihăilă nu câștigi nici măcar o bătaie cu perne sau un amical pe FIFA22, d-apăi meciuri tari sau calificări în viața reală.  

3. Chiricheș are o lungă tradiție, peste 10 ani, de jucat țonțoroiul pe nervii românilor. E un Halloween continuu cu el în apărare (remember Sadiku?), te-aștepți oricând să-ți livreze  un infarct. Își bagă echipa-n spital, apoi cere scuze civilizat la interviuri și pleacă liniștit. Dar după câteva meciuri iar te pomenești cu el în rol de bu-hu-hu! Ba mai primește și banderola de căpitan. Măcar să-și ia una cu G, de la Gropar.  

Harachiricheș și naționala de râs
Vlad Chiricheș, dezamăgitor din orice unghi. Foto: Alexandra Fechete

4. Rațiu, MVP-ul nostru în Muntenegru? La primul gol, s-a pasat decisiv de lângă el. La al doilea, a fost depășit într-un sprint fantastic de Radunovici, mai bătrân cu 7 ani. 

5. "Nu vreau să îmi asum doar eu responsabilitatea pentru eșecul ăsta", zice Edward Iordănescu. Da, fix asta ne interesează acum, să împărțim responsabilitatea în felii cât mai corecte, să nu cumva să se simtă cineva nedreptățit. Nu eschivele, ci deciziile inspirate îl vor face pe Edi un selecționer de succes. Deocamdată, e pe minus. Poate în următoarele meciuri nimerește măcar rețeta de motivare a vestiarului?  

6. Cei mai buni tricolori în Muntenegru n-au fost fotbaliști, ci ziariști: cuplul de comentatori Costi Mocanu - Emil Grădinescu, un fel de Chiellini - Bonucci la microfon, plus Corina Marinaș, reporterul PrimaTV care la interviurile de final nu s-a temut să le pună alor noștri ferm oglinda-n față, cu întrebări directe, fără menajamente.  

7. Marți seară jucăm cu Bosnia și tricolorii se mută de pe Prima TV pe Antena 1. Așa că poate mai bine îl punem pe Bendeac stoper și Chiricheș merge direct la iUmor. Sau, ca să rămânem în logica de telecomandă, poate găsește Edi vreun ingredient magic și se transformă în Masterchef-ul pe care îl tot așteptăm. 


Comentarii (105)
firstgeorge
firstgeorge  •  07 Iunie 2022, 20:07

chichires e omul adversarului. in toate meciurile in care a evoluat a fost veriga dezastruoasa

loko1
loko1  •  06 Iunie 2022, 00:58

Nu domnule,nu sunt vinovați fotbaliști,pentru ca asta e limita lor,iar alții mai buni nu avem.Pentru a avea alții mai buni trebuia ,sa crestem ,dar trebuiau bani.Si asta se întâmplă și la alte sporturi,unde eram campioni mondiali,Europeni,iar acum nici nu ne mai calificam,la turnee finale.Ban ii merg în conturile celor care fac legile,de peste 30 de ani,iar noi suntem asa de dezinteresați,ca-i votam la infinit .

Stevie_downer
Stevie_downer  •  05 Iunie 2022, 23:15
Postat de xxrapi pe 05 Iunie 2022, 07:24

Unul din putinele articole excelente din ultimii ani. Concis,la obiect si plin de umor. De la mine ai un ...10.

Umor de 7 clase la seral. La ăsta râzi tu? Vai de tine.

Vezi toate comentariile (105)
Comentează