OPINII  »  PREMIER LEAGUE

OPINIE Răbdare până când la Chelsea? De ce strategia e deja falimentară: un miliard pentru Cupa Ligii Angliei

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 14:45 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 21:05

Chelsea are un nou sezon dificil în Premier League, locul 10 după 20 de etape, deși în vară a cheltuit aproape 500 de milioane de euro pe transferuri. Câteva meciuri bune și multe dezamăgiri în cele 6 luni cu Mauricio Pochettino.

Moises Caicedo, mijlocașul defensiv venit de la Brighton, a fost capul de afiș al mercato-ului din vara lui 2023. Ecuadorianul a fost la un pas să semneze cu Liverpool, însă Chelsea a intrat pe fir, reușind să-l convingă cu bani și sentimental, deoarece Caicedo s-a declarat fan al echipei de pe „Stamford Bridge”.

Banii nu aduc fericirea la Chelsea

Venit după un sezon fantastic la Brighton, cotat ca fiind unul dintre cei mai buni CDM din fotbalul actual, Moises a dezamăgit rapid în tricoul albaștrilor. Și nu doar el. 

Nicolas Jackson este criticat meci de meci de suporteri pentru lejeritatea cu care tratează fazele. Sterling va fi bântuit până la sfârșitul sezonului de ratarea din meciul cu Wolves, la 0-0. Broja pare umbra atacantului care impresiona în tricoul lui Southampton. Cuplul venit de la AS Monaco, Disasi&Badiashile, nu poate lua fața veteranului ajuns la 40 de ani, Thiago Silva, care, inevitabil, nu mai are calitățile din sezonul în care câștiga UCL în tricoul londonezilor. 

8 galbenea încasat Jackson în doar 19 etape. 7 goluri a reușit atacantul senegalez în campionat

8 goluriși 5 pase de gol a reușit Palmer în tricoul lui Chelsea, în Premier League

Colwill, fundașul central care impresiona la „pescăruși” alături de Caicedo, este forțat în banda stângă etapă de etapă, unde este evident că nu se simte bine. 

Nkunku abia a revenit după o accidentare gravă și nimeni nu știe cum se va acomoda în Premier League. Enzo beneficiază, momentan, de aceeași susținere de care are parte și ucraineanul Mudryk. Cei doi sunt singurii jucători care încă au suportul tribunelor. 

Cât mai are patronul lui Chelsea răbdare?

Mulți foști fotbaliști și analiști din Anglia sunt de părere că Chelsea este doar la început, iar tinerii veniți pe bani mulți și foarte mulți vor începe abia din sezonul viitor să își arate adevăratul potențial. 

Dar îi poate cineva blama pe suporterii lui Chelsea că sunt dezamăgiți atunci când își văd echipa pe locul 10, după un miliard de euro mai târziu? Există garanția că Ugochukwu, Jackson, Lavia, Mudryk, Chukwuemeka, Caicedo și restul fotbaliștilor aduși pe grămezi de bani vor performa pe măsura așteptărilor?

Pare că nu. Pentru că deja Pochettino caută fundaș central și pare la fel de nemulțumit și de atacanții săi din lot. Așadar, a doua fază a experimentului început de Todd Boehly în 2022 pare și el un eșec.

Sunt și lucruri bune la Chelsea. Gallagher și Palmer duc greul la mijloc și în atac, iar Malo Gusto pare un Reece James mai firav, dar fără veșnicile accidentări care îi dau bătăi de cap englezului sezon de sezon. Cupa Ligii Angliei este, momentan, singura portiță spre fotbal european sezonul viitor.

Ce amuzant o să fie când un lot cotat la aproape 1 miliard de euro se va deplasa în Insulele Feroe. Apropo de Gallagher. Dacă Chelsea își vinde singurul jucător care joacă cu sufletul la această echipă, e dovada clară că nimeni din conducerea lor habar nu are ce face acolo.

27Gallagher are de aproape două ori mai multe intercepții decât Caicedo (14)

Dar cum poate fi această strategie considerată bună de către conducere? Și dacă reușește Pochettino să salveze acest sezon, printr-un trofeu sau o clasare (miraculoasă) în Top 4, cum e posibil să crezi că ăsta este drumul spre succes? Aceste sume ar trebui să-ți garanteze din start lupta la titlu, nu un parcurs chinuitor și speranțe că la anul va fi mai bine.

S-a aflat salariul pe care îl va primi Radu Drăgușin la Londra. » Al 11-lea la Tottenham + Când s-ar face transferul!

BOMBĂ în La Liga: Sergio Ramos și alți spanioli, dopați! WADA cere explicații de urgență

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează