OPINII  »  PREMIER LEAGUE

Viitorul la Liverpool

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2021 11:40 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 17:40

Execuția lui Jurgen Klopp nu mai e o fantezie absurdă. După a șasea înfrângere consecutivă acasă, Liverpool e echipa de bătut dacă vrei să nu retrogradezi. Fulham a luat ușor trei puncte pe Anfield, într-un meci în care Liverpool merita să piardă șase. A doua zi, Klopp își putea citi necrologul anticipat în toată presa și în toate variantele: de la furie la regret și înapoi la furie. Straniu?

Mai degrabă ingrat. Căci ingratitudinea rămâne cel mai ieftin combustibil de presă. În fond, Klopp, și nu altcineva, a transformat o relicvă uitată într-o făcătoare de minuni. Barcelona a aflat-o, într-o noapte halucinantă. Apoi, cine poate ignora al șaselea titlu european și primul titlu în 30 de ani? Numai cineva care a învățat că ziarul de mâine se vinde mai bine după ce arzi ziarul de ieri. Există însă și pretenții de obiectivitate informată în actul de acuzare formulat împotriva lui Klopp.

Astfel, observă promotorii execuției programate, Klopp suferă de picaje ciclice. Și la Mainz, și la Borussia, Klopp a urcat pentru a avea de unde să cadă. La trei ani de la promovarea cu Mainz (2004), Klopp a prezidat asupra retrogradării. Apoi, la doar un an de o finală de Liga Campionilor (2013), Klopp a condus Borussia spre zona retrogradării.

Un ciclu suicidal pare să stăpânească persoana lui Klopp. Semnat: detractorii cu studii. Aripa compasională a presei încearcă să contraatace amintind că Jurgen Klopp și-a pierdut mama în februarie și n-a putut merge la înmormântare. Suntem, doar, în plină epocă morală COVID. 

În rest, totul servit. Și Van Dijk, pierdut în octombrie, și Gomez, pierdut în noiembrie, trebuie să fi fost o șansă de relansare pe care Klopp n-a sesizat-o. La fel, refuzul patronilor de la Fenway Sports Group de a intra pe piața mare. FSG știe mai bine. Klopp va trebui să se declare mulțumit cu două achiziții colosale: Ozan Kabak împrumutat de la Schalke și Ben Davies smuls de la Preston North End. Klopp are tot viitorul în față, inclusiv execuția.


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close