SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO / AJUTOR

300 de ucraineni se antrenează în Venus » Federația Internațională a lăudat inițiativa

Micii judoka ucraineni pe malul Mării Negre la Venus
Micii judoka ucraineni pe malul Mării Negre la Venus

Articol de - Publicat vineri, 08 aprilie 2022 19:41 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 20:28

Sportivii din Ucraina sunt cazați și se pregătesc la hotelurile și bazele sportive ale Pantheon Group, grație unei acțiuni la reușita căreia au pus umărul Federația Internațională de Judo și Comitetul Olimpic Ucrainean

Eforturile depuse de președintele clubului constănțean de judo CS Pantheon, George Teșeleanu, pentru a ajuta copiii din Ucraina, au fost subiectul unui amplu reportaj pe site-ul Federației Internaționale de Judo. 

Peste 300 de mici judoka au ajuns în stațiunea Venus, fiind cazați la hoteluri aflate în proprietatea Pantheon Group, într-o acțiune realizată împreună cu Federația Ucraineană de Judo și Federația Internațională de Judo, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului din Ucraina și a Comitetului Olimpic Național al Ucrainei.

“Tinerii noștri sportivi au fost primiți cu brațele deschise de George Teșeleanu, proprietarul unui club local de judo de pe malul Mării Negre. Cât timp războiului din Ucraina va continua, tinerii noștri judoka vor avea asigurată cazarea și masa și își vor putea continua studiile și antrenamentele”, a anunțat Federația Ucraineană de Judo.

300 de ucraineni se antrenează în Venus » Federația Internațională a lăudat inițiativa
Sportivii în fața hotelului unde au fost cazați

Inițiativă salvatoare pentru micii judoka

Totul a pornit în urma ideii lui George Teșeleanu de a-i evacua pe copiii ucraineni aflați în pericol din cauza războiului din țara vecină. Propunerea a fost adoptată imediat de președintele Federației de Judo Transcarpatiene, Valeriy Peresoliak, și a fost sprijinită de președintele Federației Ucrainene de Judo, Mykhailo Koshliak. 

În doar trei zile, la începutul lunii aprilie, sute de copii din diferite regiuni din Ucraina, Kiev, Harkov, Zaporizhzhia, Dnipro, Donețsk, Luhansk, Mykolaiv, Odesa, Ivano-Frankivsk, Vinnytsia, Cherkasy, Khmelnytskyi, Volyn și Transcarpathia, au ajuns la Constanța.

Președintele Federației Internaționale de Judo și președintele Comitetului Olimpic Național din Ucraina, Serghei Bubka, împreună de George Teseleanu, au coordonat acțiunea prin care toate cluburile de judo din Ucraina au strâns împreună toți sportivii sub 18 ani și au făcut deplasarea la Constanța.

300 de ucraineni se antrenează în Venus » Federația Internațională a lăudat inițiativa
La finalul unui antrenament

Sunt profund recunoscător tuturor care ne ajută în aceste vremuri grele. Mulțumim Federației Internaționale de judo și reprezentanților clubului de judo din România care i-a primit pe copiii noștri. Îi mulțumim Ministrului Tineretului și Sportului din țara noastră, Vadym Hutsai, reprezentatului nostru guvernamental, Mykhailo Rudenko, care a rezolvat probleme administrative legate de trecerea graniței, și secretarului executiv al federației, Inna Skorokhodova, care și-a arătat calitățile de lider și a făcut totul ca această acțiune să reușească. Mulțumim federațiile regionale, care au dovedit că suntem uniți și ne ajutăm întotdeauna unii pe alți. Sperăm ca micii noștri să-și poate continua procesul de pregătire într-un mod normal și că războiul din Ucraina se va încheia în curând
Președintele Federației Ucrainene de Judo, Mykhailo Koshliak.

Întâmpinați cu ceai cald și mâncare la graniță

300 de ucraineni se antrenează în Venus » Federația Internațională a lăudat inițiativa
Sportivii și antrenorii lângă autocar

Zeci de autocare au străbătut Ucraina în drum spre România, iar aventura drumului a fost povestită de Serhii Sinilov, antrenorul unui club din regiunea Dnipro. Sportivii și familiile lor au ajuns la graniță în miezul nopții și au fost întâmpinați de voluntari cu ceai cald și mâncare. O zi mai târziu, au sosit la Venus, unde au fost primiți cu brațele deschise.

27de antrenori și peste 300 de sportivi, cu vârste între 8 și 29 de ani, din Ucraina, veniți din 12 regiuni diferite, sunt găzduiți la Hotel Academy din Venus

Hotelul este pe malul mării, cazarea și mâncarea sunt extraordinare, iar condițiile de antrenamente perfecte. Avem câte două antrenamente pe zi, de obicei randori dimineață și pregătire fizică după-amiază. 

Sunt copii de toate vârstele și încercăm să-i împărțim pe grupe de vârste, astfel încât antrenamentele să fie de cea mai bună calitate. Între antrenamente, copiii fac școală online. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au ajutat la reușita acestei acțiuni. A fost o decizie extraordinară, care ne ajută să ne protejăm copiii de amenințările războiului și să continuăm procesul de pregătire”, a spus antrenorul ucrainean.

Uniți prin judo

“Războiul nu este un mod de a găsi o soluție la probleme și, în aceste momente dificile, trebuie să ne preocupe siguranța oamenilor și să le oferim adăpost. Tot ce înseamnă Hotel Academy este pus la dispoziție sportivilor ucraineni și familiilor lor. 

Au acces la dojo-ul de la hotel, zona de pregătire fizică, terenurile de tenis și baschet, și plaja, pentru că hotelul se află pe malul mării. Îmi doresc să le oferim un mediu sigur și primitor, astfel încât sportivii și antrenorii să se antreneze cât mai bine în drumul lor către performanță”, a declarat George Teșeleanu

300 de ucraineni se antrenează în Venus » Federația Internațională a lăudat inițiativa
La sosirea în Constanța

El a dezvăluit ce stă la la bază unității judo-ului din întreaga lume: “Cu sprijinul total al președintelui Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer, și în concordanță cu codul moral al judo-ului, Jigoro Kano, ne construim relațiile bazându-ne pe onoare, modestie, respect și prietenie. 

Sperăm ca acest climat să ajute sportivii ucraineni să treacă peste perioada dificilă. Întreaga familie a judo-ului românesc de la Constanța este implicată pentru a fi siguri că aceste evenimente să reprezinte o etapă din care vom ieși mai puternici și mai uniți ca familie”.

Citește și alte știri din sporturi

Dinamo se întărește pentru sezonul viitor » Două transferuri de Liga Campionilor!

Boris Becker, găsit vinovat de 4 acuzații în dosarul falimentului personal » Riscă până la 7 ani de închisoare!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează