SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

A împlinit aşteptările » Florin Croitoru a cucerit două medalii de aur la CE din Israel

Articol de - Publicat luni, 07 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 06 aprilie 2014 21:37

Florin Croitoru era românul creditat cu cele mai mari şanse la medalii la Campionatele Europene de la Tel Aviv, el cucerind sîmbătă seară două distincţii de aur la categoria 56 kg


Florin Croitoru are douăzeci de ani şi încă e la începutul drumului său în competiţiile de seniori. Legitimat la CS Rapid, halterofilul român a îndeplinit obiectivul delegaţiei României încă din prima zi la Campionatele Europene din Israel. El a cucerit sîmbătă seara două medalii, cea mai rîvnită, aurul la total, şi încă una de aceeaşi culoare la smuls. Totalul kilogramelor pe care Croitoru le-a ridicat a fost de 259, performanţele de sus la cele două stiluri fiind 122 la smuls şi 137 la aruncat. Cu toate că are doar 20 de ani, tînărul născut la Bucureşti a adunat multă experienţă, el participînd chiar şi la o ediţie a Jocurilor Olimpice. La Londra, avea 18 ani şi s-a clasat pe locul nouă tot la 56 de kg.

Un junior promiţător, Florin mai are în palmares şi alte medalii la întrecerile seniorilor. A debutat la Campionatele Europene din 2011, pe cînd încă nu ajunsese la majorat şi a cucerit argintul la aruncat şi bronzul la total, la competiţia de la Kazan. În 2012 a mai bifat un argint la aruncat, iar în 2013 un aur la smuls şi două medalii de argint, la total şi la aruncat.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
s0ny18
s0ny18  •  07 Aprilie 2014, 10:44

mai in gluma, mai in serios :) cand aflam ca si asta s-a jucat cu acul?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close