SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

A venit la fix » Şapte luni trecuseră de cînd spadasina Anca Măroiu nu mai urcase pe un podium la individual

Anca Măroiu s-a simţit foarte bine în Cuba Foto: Raed Krishan
Anca Măroiu s-a simţit foarte bine în Cuba Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 23 mai 2012 19:57

Craioveanca a cîştigat concursul din week-end-ul trecut din Cuba şi priveşte cu încredere spre Campionatele Europene (14-19 iunie) şi spre Jocurile Olimpice (27 iulie-13 august)


Veştile din Cuba ajung greu. Pînă şi antrenorul Dan Podeanu, rămas la Craiova, a aflat abia a doua zi că Anca a fost prima la Havana. Marţi, Anca şi colegele sale din echipa dublă campioană mondială s-au întors în ţară, iar ieri încă se readaptau la fusul orar al României. Diferenţa este de şapte ore. "A fost greu să mă adaptez, mai ales că veneam şi după etapa de la Rio de Janeiro. În Cuba eu am tras şi în grupe, deci am intrat mai devreme în concurs. A fost o întrecere foarte tare pentru că au fost în total 85 de spadasine, multe dintre ele calificate la Jocurile Olimpice de la Londra", a spus Anca.

Le-a învins în capitala Cubei pe O'Neill, pe Choi, pe Quondamcarlo, pe Flessel-Colovic, pe Fiamingo şi pe Sozanska. O victorie care a venit la momentul oportun. "Aveam mare nevoie de acest succes. A venit la fix, ştiu că de acum încep să mă apropii de vîrful de formă, dar asta nu înseamnă că pînă acum la celelalte concursuri nu am vrut să cîştig", a adăugat Anca. Această victorie i-a adus şi locul patru în clasamentul mondial. Ultima oară cînd urcase pe un podium individual se întîmpla pe 10 octombrie, la Campionatul Mondial de la Catania, cînd a fost pe treapta a treia cu Ana Maria Brînză.

În afară de concurs, Anca nu prea s-a bucurat de Cuba pentru că a plouat mai tot timpul. Doar duminică a fost mai frumos. "M-am trezit la şase, am tras draperiile şi i-am spus Simonei că e senin", a povestit ea. Soarele de afară şi forma sa i-au adus un succes care o face să privească mai liniştită spre concursurile ce urmează. Pînă atunci însă, pe ea şi pe colegele sale le aşteaptă între 29 mai şi 10 iunie celebrul cantonament de la Forban, acolo unde merg dublele campioane mondiale înainte de competiţiile importante.


Locurile ocupate de Anca Măroiu în 2012
Doha 34
Budapesta 13
Barcelona 35
Saint-Maur 20
Rio de Janeiro 37
Cuba 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează