SPORTURI  »  ALTELE  »  EXCEPŢII

A venit vacanţa, dar nu pentru toţi!

Camelia Potec
Camelia Potec

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 07 iunie 2011 12:22

Campionatele de baschet, volei, handbal, hochei, polo s-au încheiat, dar atleţii, înotătorii, gimnaştii, canotorii, canoiştii, şi judokanii mai au de muncit pînă în toamnă.

Sporturile pe echipe şi-au încheiat socotelile pentru acest sezon şi vacanţa de vară a şi început pentru baschetbaliştii, voleibaliştii, hocheiştii şi handbaliştii români. Există însă şi două excepţii. Rugbyştii, care au întrerupt campionatul naţional doar pentru a începe pregătirea pentru Cupa Mondială, din septembrie, din Noua Zeelandă. Şi poloiştii, a căror vacanţă s-a şi terminat, "tricolorii" antrenîndu-se în prezent pentru Mondialele din China.

Cei care îşi programează an de an vacanţa abia în septembrie, dacă nu mai tîrziu, sînt atleţii, canotorii, înotătorii, kaiaciştii, gimnaştii, luptătorii şi judokanii.

Aceştia abia şi-au făcut încălzirea în cîteva competiţii europene, avînd vîrful de formă programat în miez de vară sau la început de toamnă.

Ultima întrecere de 1.500 m liber a lui Potec!
Primii care intră în luptele pentru titlurile mondiale sînt înotătorii şi poloiştii. Mondialele din China, care vor debuta pe 16 iulie, reprezintă un moment important pentru Camelia Potec, care va înota pentru ultima dată proba de 1.500 de metri liber. Românca se va axa apoi numai pe probele olimpice în perspectiva JO Londra 2012: 200, 400 şi 800 metri liber.

Echipa de polo a României va încerca în China să se apropie cît mai mult de podium, fiind repartizată în grupa B, alături de Serbia, China şi Australia.

Gimnaştii sînt ultimii!
Luna august este mai aglomerată. Întrecerile mondiale de kaiac-canoe sînt programate în perioada 18-21 august, după care urmează cele de judo, de la Paris (23-27 august). CM de atletism, din China, şi cele de canotaj încep la sfîrşit de august şi se termină pe 4 septembrie.

Cei mai "ghinionişti" sînt gimnaştii, luptătorii şi rugbyştii, care primesc vacanţă abia în luna octombrie. "Stejarii" vor pleca în septembrie în Noua Zeelandă la Cupa Mondială, luptătorii au programate Mondialele pe 12 septembrie, iar gimnaştii vor pleca la Tokyo, la CM, abia în octombrie. Atunci cînd pentru majoritatea sportivilor vacanţa s-a şi terminat!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează