SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Alina Dumitru şi Dan Fâşie, medalii de argint la Sao Paulo

Alina Dumitru
Alina Dumitru

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 26 iunie 2011 14:31

Sportivii Alina Dumitru şi Dan Fâşie au câştigat, sâmbătă, medaliile de argint, iar Andreea Chiţu şi Costel Dănculea, pe cele de bronz, la Cupa Mondială de judo de la Sao Paulo.

Alina Dumitru a câştigat fără probleme grupa A, eliminând adversare din Brazilia şi Columbia, iar în semifinale a trecut de turcoaica Sumeyye Akkus. În ultimul act însă, campioana olimpică din 2008 a fost depăşită de sportiva belgiană Charline Van Snick, intrând în posesia medaliei de argint.

La categoria 52 kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi al grupei A, la fel ca Andreea Cătună în grupa D.
Andreea Chiţu a avut un parcurs bun în grupa B a categoriei 57 de kilograme, dar a fost eliminată ulterior în semifinale, de câştigătoarea medaliei de aur, Rafaela Silva (Brazilia).

La masculin, Dan Fâşie a fost la un pas să urce pe prima treaptă a podiumului, la categoria 66 de kilograme. Fâşie a câştigat grupa B, după lupte cu adversari din Finlanda şi Brazilia, iar în semifinale a eliminat tot un reprezentant al ţării gazdă, Leandro Cunha, după care a cedat în faţa unui compatriot al acestuia, în finală, Luiz Revite, informează Mediafax.

La rândul său, Costel Dănculea a câştigat grupa C a categoriei 73 de kilograme, fiind eliminat apoi în semifinale, de Nyam-Ochir Sainjargal (Mongolia) şi încheind competiţia cu medalia de bronz.

Ultimii reprezentanţi ai României la Cupa Mondială de la Sao Paulo sunt Daniel Brata (minus 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg), ambii urmând a intra în concurs duminică.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
ligax
ligax  •  01 Iulie 2011, 00:30

Felicitari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează