SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

EXCLUSIV Atac devastator al Alinei Dumitru înaintea alegerilor de la judo: „Conducere bazată pe minciună și manipulare”

Alina Dumitru
Alina Dumitru

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 06:59 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 08:06

Fosta campioană olimpică Alina Dumitru (38 de ani) vizează un loc de vicepreședinte, fiind în echipa lui George Teșeleanu, contracandidatul lui Cozmin Gușă la șefia FRJ. Posturile se vor tranșa la alegerile de azi. Dumitru îi cere să facă un pas înapoi și antrenorului cu care a cucerit lumea, Florin Bercean, aflat în tabăra rivală.

Singura campioană olimpică din judo-ul românesc feminin, Alina Dumitru, vizează să câștige azi un loc de vicepreședinte la FRJ la alegerile desfășurate la Poiana Brașov. E în echipa contracandidatului lui Cozmin Gușă la șefia federației, explicând opțiunea prin aceea că „îl cunosc pe George Teșeleanu de când era vicepreședinte și apoi l-am întâlnit la stagiile pentru copii organizate la Constanța, de unde am plecat mulțumită și impresionată. Acolo mai și discutam că nu mai există, din păcate, o familie a judoului românesc și așa am ajuns să colaborăm”.

Alina Dumitru: „Nu se ținea cont de părerile mele”

Ea explică de ce a renunțat la precedentul mandat de vicepreședinte: „Nu se ținea cont niciodată de ceea ce spuneam eu în ședințele FRJ. M-am considerat inutilă”. Și acuză inclusiv gestul actualei conduceri care „a organizat o Gală a judoului românesc fără nici măcar să pomenească numele celor cinci medaliați olimpici din acest sport, ceea ce m-a deranjat foarte tare”.

E același sentiment invocat și în atacurile lansate recent de Cozmin Gușă la adresa sa, după ce s-a poziționat în tabăra lui Teșeleanu: „M-a acuzat că n-am capacități manageriale, dar nu mi s-a încredințat niciun proiect. Eu am organizat însă turnee cu peste 600 de copii, am atras și destui sponsori, așa că știu cu ce se mănâncă și zona asta. În plus, nu e civilizat să vorbești urât despre campionii care au făcut istorie într-un sport. 

Din păcate, nu mai există nicio moralitate în judo-ul românesc, unde s-a cultivat în ultimii ani o conducere bazată pe minciună și manipulare, fiind transformat într-o scenă pentru jigniri, cazuri de bani furați și mărturii despre sportivi bătuți”.

Alina Dumitru: „Sper ca oamenii să nu lase impresionați de o saltea”

Nu se sfiește să arate cu degetul și către fostul său antrenor, Florin Bercean, actual vicepreședinte, candidat pentru un nou mandat: „Nu vreau să vorbesc prea multe pentru că-l respect, am obținut împreună rezultate mari, am împărțit bucurii și necazuri, dar aud că se ocupă cu tot felul de acțiuni și invenții pentru a câștiga din nou alături de Cozmin Gușă. 

Sunt semnale că se oferă brusc anumite cadouri, gen saltele și kimonouri, dar sper să nu existe oameni care să se lase impresionați de aceste lucruri fix înaintea alegerilor. Oricum, el ar trebui să facă un pas înapoi, chiar dacă îi e greu să accepte asta”.

E firesc să ne unim acum toți campionii din judo, eu, Căprioriu, Croitoru, Lungu, Șurlă, Nicolae, Mihalache, fiindcă am fost dați la o parte fără jenă. E momentul să fim o echipă - Alina Dumitru

VIDEO. Catalina Rob Ditan povestește experiența traumatizantă de la Cluj

Corina Căprioriu, opinie dură despre starea judoului românesc: „Mie și Alinei Dumitru o să ne propună să fim femei de serviciu”

Playtech: Ianis Hagi, o nouă lovitură din partea lui Steven Gerrard. Jurnaliștii britanici au făcut anunțul


Comentarii (3)
2358240620856088
Rob Ditan Monica  •  24 Februarie 2021, 21:06

Tot respectul pentru dumneavoastră, sportiva Alina Dumitru, însă acum nu faceți decât sa culegeți ceea ce ați semănat. În momentul în care un copil de 17 ani v a cerut sprijinul, l ați lăsat sa se bata singur cu o întreaga federație în încercarea lui de a demonstra toate aceste nemernicii. Ați ales atunci sa fiți vocea acestor oameni care au distrus viitorul multor sportivi în loc sa fiți vocea celor care au suferit și și - au rupt oasele pentru gloria unora ca d-ul Berceanu și ca d-ul Gușă.

octavianus
octavianus  •  24 Februarie 2021, 10:18

Campioana si vicecampioana Olimpica !! AUR si ARGINT la 2 editii conscutive !! dar astfel de oameni nu sunt importanti in tara asta, aici doar cei buni de gura, care dau din coate, combinatorii, rudele lui X si ale lui Y, numitii politic, etc, etc, astia se baga in fata, astia se numesc unii pe altii in fuctii si apoi baga degetele in borcanul cu miere pe spatele, pe truda si pe oasele rupte de altii. Alina Romania NU TE MERITA, atat pot sa spun si sa te asigur de RESPECTUL meu pe viata. Intamplator ti-am cunoscut tatal Dzeu. sa-l odihneasca si stiu modestia si caracterul care te definesc, nu te amesteca in troaca ca te mananca porcii !!

gintonic
gintonic  •  24 Februarie 2021, 08:55

N-am nicio tangenta cu judo-ul, insa ca iubitor de sport si de performante sportive, as merge cu echipa fostilor campioni. Vad ca si Alina Dumitru are un discurs bun. Iar de dl Gusa, stim cu totii cat de alunecos este!!... Un politician. Daca se dovedeste ca s-au facut distribuiri de echipamente fix in perioada premergatoare alegerilor, ar trebui un pic investigat de organele abilitate! A luat si Gusa modelul lui Burleanu! :(

Vezi toate comentariile (3)
Comentează