SPORTURI  »  ALTELE  »  JO DE LA TOKYO

Am ajuns la 65! Luptătoarea Andreea Beatrice Ana s-a calificat la Olimpiadă

Andreea Beatrice Ana, dreapta FOTO: facebook.com/frlupte
Andreea Beatrice Ana, dreapta FOTO: facebook.com/frlupte

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 mai 2021 22:19 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 22:23

Luptătoarea Andreea Beatrice Ana s-a calificat la JO de la Tokyo în urma turneului de la Sofia.

Andreea Beatrice Ana e 65-a sportivă româncă ce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Prima reprezentantă a luptelor tricolore, încă de anul trecut, a fost vicecampioana mondială Alina Vuc.

Andreea Beatrice Ana a izbutit același lucru azi, după ce a învins-o pe Samantha Leigh Stewart (Can) în semifinalele categoriei 53 kg, făcând pasul decisiv spre finală. În "optimi", Ana trecuse de Laura Gabriela Peredo Torres (Mexic), iar în "sferturi" de Luisa Elizabeth Valverde Melendres (Ecu).

Și Albert Saritov merge la Olimpiadă, #64 pe lista calificaților. Sportivul de origine cecenă, care a adus României medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, a obținut o nouă calificare la întrecerea supremă în sport. În turneul preolimpic de la Sofia, Saritov (35 de ani) a avansat în finală, pragul minim pentru calificare. Albert a trecut, mai întâi, în "optimi" de polonezul Radoslaw Baran, în "sferturi" l-a învins pe elveţianul Samuel Scherrer, pentru ca în semifinale să se impună în fața lui Valeri Andriţev.

Joi, în prima zi a turneului, alți 4 români au ratat obiectivul de a se califica la JO. În limitele categoriei 65 kg, Nikolai Okhlopkov a pierdut în "optimi" în faţa georgianului Beka Lomtadze. La categoria 74 kg, un alt sportiv rus naturalizat român, Zurab Kapraev, a fost învins în "optimi" de slovacul Taimuraz Salkazanov. Mihai Palaghia a pierdut cu libanezul Domenic Michael Abou Nader în calificările de la 86 kg, iar la categoria 125 kg, Rareş Chintoan a fost învins în calificări de japonezul Taiki Yamamoto. 

VIDEO Noi explicații pentru înfrângerea Simonei Halep de la Madrid: „Nu am văzut-o niciodată să joace așa!”

Rafael Nadal, eliminat în sferturi la Madrid! Zverev, prea puternic pentru spaniol

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează