SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Am rămas cu argintul » Echipa feminină de tenis de masă e vicecampioană europeană

Bernadette Szocs a ţipat de bucurie după victoria din semifinale Foto: Alex Nicodim
Bernadette Szocs a ţipat de bucurie după victoria din semifinale Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2011 20:18

Echipa feminină de tenis de masă a României a pierdut cu 3-0 finala de la Campionatul European cu Olanda şi rămîne cu medalia de argint.

Daniela Dodean, Elizabeta Samara şi Bernadette Szocs nu au reuşit să obţină nici un punct în confruntarea cu reprezentativele Olandei, Jiao Li, Jie Li şi Elena Timina şi, la fel ca la ediţia de anul trecut, au încheiat pe locul doi competiţia continentală.

MECIUL III: Bernadette Szocs-Elena Timina 11-9, 11-6, 3-11, 2-11, 12-14

După ce a condus cu 2-1 la seturi, Elizabeta Samara nu a reuşit să aducă primul punct pentru România. Sportiva a avut două mingi de meci, însă nu a fructificat nici una, iar olandeza a profitat apoi de jocul mai slab al Elizabetei şi s-a impus cu 3-2.

MECIUL II: Elizabeta Samara-Jie Li 7-11, 11-2, 11-8, 11-13, 3-11

Daniela Dodean nu a putut să-i facă faţă veteranei olandeze Jiao Li (39 de ani) şi a pierdut primul meci al finalei cu 3-0. În cea de-a doua confruntare, Elizabeta Samara o întîlneşte pe Jie Li.

MECIUL I: Daniela Dodean-Jiao Li  7-11, 7-11, 5-11

UPDATE 16:00// România joacă acum finala pe echipa împotriva Olandei. În primul meci, Daniela Dodean o întîlneşte pe Jiao Li.

Fetele pot transforma argintul în aur, dacă înving azi echipa Olandei, formaţie pe care au întîlnit-o în ultimul act şi în 2010, cînd s-au impus jucătoarele care reprezintă Ţara Lalelelor


România trăieşte un film pe care l-a mai văzut şi anul trecut. E calificată în finala Campionatului European, unde va da, din nou, peste Olanda. O echipă care are în componenţă două jucătoare naturalizate care vin din China, Jie Li şi Jiao Li. "În ultimii doi ani, am tot jucat cu ele. Ştim la ce să ne aşteptăm şi sîntem gata", a spus Daniela Dodean.

Fetele au obţinut ieri calificarea în ultimul act al competiţiei, după ce au trecut în semifinale de Belarus, cu 3-0. O întîlnire pe care româncele au dominat-o. Prima care a făcut o demonstraţie de concentrare şi determinare a fost Elizabeta Samara. Ea trecut de Veronika Pavlovici cu 3-2. Şi Daniela Dodean s-a impus cu acelaşi scor în faţa Viktoriei Pavlovici. Dana a fost transpusă cu totul în meci. "Trebuie să văd înregistrarea ca să realizez ce s-a întîmplat cu adevărat", a spus ea. România avea 2-0 şi a intrat la masă energica Berni. A copleşit-o pe Alexandra Privalova cu jocul său. Şi toate fetele au ţipat cu ea la final.

Strigătul victoriei aduse de puştoaica Bernadette Szocs. "Am fost atentă de la început la sfîrşit, dar şi foarte motivată. Ştiam că meciul meu era foarte important şi de aceea am vrut să termin repede. Sper să ne luăm revanşa în faţa olandezelor. Avem meci foarte greu", a spus la Radio GSP jucătoarea în vîrstă de 16 ani. Fetele sînt optimiste şi vor aurul.

"O luăm de la capăt, sper ca de această dată să învingem. Ele au două chinezoaice, dar noi o avem pe Berni", a spus Daniela Dodean, tot la Radio GSP. Nu au nimic de pierdut, doar aurul de cîştigat.

România-Belarus 3-0
Elizabeta Samara- Veronika Pavlovici 3-2 (10-12, 11-7, 2-11, 11-6, 11- 5)
Daniela Dodean-Viktoria Pavlovici 3-2 (11-4 ,10-12, 11-8, 5-11,14-12)
Bernadette Szocs-Alexandra Privalova 3-0 (11-7, 11-6 11-6)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
dpasa
dpasa  •  12 Octombrie 2011, 22:59

sper ca pe viitor vom lua aur!

doubleti
doubleti  •  12 Octombrie 2011, 22:48

Am vazut meciul si mi-a parut rau pentru fete. Lipsa totala de concentrare. Au avut meciul in mana si l-au pierdut in ciuda faptului ca au avut o "selectionata mondiala" foarte puternica in fata. In afara de primul meci in care n-am contat, pe celelalte doua le puteam castiga lejer. Asta e... poate la anul cand vor mai creste. Oricum, m-a impresionat total Bernadette prin talentul ei. Are doar 16 ani, iar cand v-a mai creste si va invata sa-si stapaneasca trairile nu v-a mai avea rivale. Bravo fetelor.

narutosslazio
narutosslazio  •  12 Octombrie 2011, 21:38

Ce draguta e Bernadette :)

Vezi toate comentariile (19)
Comentează