SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ana Maria Brînză a pierdut la o tuşă în sferturile de finală ale Mondialelor: "A fost mai bună ca mine!"

Ana Maria Brînză (stînga) în timpul asaltului din +2   FOTO
Ana Maria Brînză (stînga) în timpul asaltului din "sferturi" cu Julia Beljaeva / Foto: Raed Krishan (Budapesta)

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 08 august 2013 22:02

Spadasina a fost învinsă dramatic de estonianca Julia Beljajeva în minutul de prelungire.

În scrimă sînt zile proaste şi zile bune. Ieri, Ana Maria Brînză a avut o zi proastă. "De cînd m-am trezit nu m-am simţit deloc bine", a spus spadasina cînd încă era cu părul ud şi abia scăpase de costumul pe care îl ţinuse pe ea timp de cinci ore.

"La cum m-am simţit de dimineaţă, mă rugam să trec de primul tur", a admis ea. Şi a făcut-o învingînd-o pe Johana Berghdal cu 15-12, apoi pe sud-coreeanca Choi, cu 15-10, şi pe Rembi tot cu 15-10. Totul începea să intre pe drumul cel bun.

Într-o sală ce înmagazina ţipete, încurajări, fie de la maghiari, fie de la ruşi, Ana a întîlnit-o apoi pe estonianca în vîrstă de 21 de ani Julia Beljajeva pentru o medalie. Spadele s-au lovit de multe ori pînă să apară primul punct, în contul balticei.

"Parcă mă vedeam pe mine în ea, la primul Campionat Mondial, cînd nimeni nu mă lua în seama şi am luat bronzul. Ea nu avea nimic de pierdut pe cînd eu da". Ana e campioana europeană en titre şi va încheia sezonul pe primul loc în lume.

"Nu am simţit-o!"
Gesturile de pe planşa albastră o trădau, se lovea de fiecare dată cînd nu reuşea vreo acţiune. În primele şase minute a trebuit să alerge după estoniancă.

În ultimele trei minute, Ana a egalat, mai întîi la 11-11 apoi a condus cu 13-12, a fost egalată la 13, condusă cu 14-12 şi apoi a egalat din nou la 14. "Îmi pare rău că nu am riscat în ultimele 15 secunde, că n-am mai fost acea Ana care îndrăznea, şi asta pentru că nu am simţit-o deloc pe adversară!". Ana avea prioritate în minutul extra, dar a a primit o tuşă şi a pierdut cu 14-15.

"Ştiam ce o sa facă, dar am reacţionat prea tîrziu. A fost mai bună ca mine, i-a ieşit totul, a fost foarte arţăgoasă. Am o listă cu 25 de spadasine cu care mă lupt şi poate ieşi orice rezultat, pot pierde sau pot cîştiga. Ea nu era pe această listă, ceea ce înseamnă că nu trebuia să pierd în faţa ei. Sînt dezamagită şi pentru că e pentru a treia oară cînd rămîn în afara medaliilor din cauza unei estonience", a spus Ana

După ce a încheiat lupta de pe planşă, ea a plecat în sala de antrenamente. A dat costumul jos, şi l-a pus în sac şi a ieşit să ia o gură din aerul încins al Budapestei. Rămîne cu două medalii de bronz mondiale şi cu speranţa ca la anul o să vină şi ziua ei bună.

Nu mai mult de turul doi
În concursul de spadă individual de ieri au mai intrat pe planşele din sala SYMA alte trei românce, Raluca Sbîrcia, Simona Pop şi Maria Udrea, toate aflate la primul Mondial. Raluca a părăsit prima concursul, învinsă în primul tur de Renata Knapik din Polonia cu 15-14.

Maria Udrea a trecut de această fază, după ce a învins-o pe columbianca Natalia Lozano Olarte cu 15-7, dar s-a oprit după întîlnirea cu Rosella Fiamingo, pe care a pierdut-o cu 7-12. Simona Pop a trecut de vicecampioana europeană Francesca Quondamcarlo cu 15-14, dar a pierdut în faţa americancei Courtney Hurley cu 10-15.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gabrielaj
gabrielaj  •  09 August 2013, 16:35

se mai intampla la cate medalii ai luat iti poti,, permite,, si o pauza. Ana ,sa stii ca sunt oameni care te apreciaza pt talentul tau si nu te judeca atunci cand ai o zi mai putin buna.succes in continuare si sunt sigura ca o sa castigi inca multe medalii .

pedrogar
pedrogar  •  09 August 2013, 09:34

Nu-i nimic Ana Maria, tu esti campioana noastara, ai muncit mult, ai rezultate remarcabile dar din pacate de data asta nu a iesit cum am vrut cu totii. Cel mai important e sa ai puterea sa recunosti infrangerea. Succe in continuare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează