SPORTURI  »  ALTELE  »  SPADĂ

Ana Maria Brînză: ”Nu sîntem la capacitate maximă. Mă întreb cum vom trage atunci”

Articol de GSP - Publicat marti, 13 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 13 martie 2012 12:12

Ana Maria Brînză a declarat la revenirea în România de la etapa de Cupă Mondială de la Barcelona, unde spadasinele s-au impus atît în proba individuală, cît şi în cea pe echipe, că sportivele pregătite de Dan Podeanu şi Cornel Milan sînt la 60 la sută din capacitate.

"Am muncit pentru medaliile acestea şi asta e răsplata noastră. Sper că nu sîntem acum la sută la sută din capacitate, ci pe la 50-60 la sută, pentru că dacă acum tragem aşa, mă întreb cum vom trage la capacitate maximă", a spus Brînză.

Ana Maria Brînză a afirmat că nu a contat că în finala individuală a avut-o ca adversară pe Simona Gherman, menţionînd că nu ar fi lăsat-o nici pe mama sa să o învingă în vreun meci. "În finala de la individual nu a contat că am tras contra unei românce, pentru că un sportiv profesionist nu va accepta să piardă nici măcar în faţa mamei lui. Avînd în vedere că a fost o finală românească, a fost o finală spectaculoasă", a completat Brînză.

Simona Gherman a dezvăluit că în sferturile de finală ale probei pe echipe, campioana olimpică Britta Heidemann a încercat să o accidenteze, cînd a văzut că Germania nu mai are şanse. "În meciul cu Germania am tras 23 de tuşe în trei minute contra Brittei Heidemann, dar am rezistat eroic şi pînă la urmă ne-a ieşit aşa cum ne-am dorit. M-am enervat foarte rău că deşi nu mai avea nici o şansă, Heidemann venea să dea în mine, aşa că atunci am început şi eu să alerg după ea. A fost spectaculos", a explicat Simona.

Anca Măroiu este mulţumită de evoluţia României în etapa de la Barcelona: "A fost un turneu extrem de reuşit şi am arătat că nu degeaba suntem pe locul întâi în lume. Aceste concursuri sînt nişte teste pentru noi şi rezistăm cu brio".

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Anca Măroiu şi Loredana Dinu, a cîştigat, duminică, etapa de Cupă Mondială de la Barcelona, impunîndu-se în finală, scor 45-39, în faţa Ucrainei. Tot la Barcelona, în competiţia individuală ce a avut loc sîmbătă, Ana Maria Brînză şi Simona Gherman s-au situat pe primele două locuri. Vicecampioana olimpică a învins-o în finală pe Simona Gherman, cu scorul de 15-11.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
kand
kand  •  13 Martie 2012, 13:08

femeile din Romania trebuie sa recunoastem ca sunt mai ...valoroase ca barbatii sunt mai ambitioase, de abia astept sa le vad pe fete la Olimpiada

Vezi toate comentariile (1)
Comentează