SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ce are o campioană olimpică în pod? Ana Maria Popescu a dezvăluit ce a motivat-o între competițiile de la Londra și Rio

Ana Maria Popescu pe planșă // Foto: Bizzi Team
Ana Maria Popescu pe planșă // Foto: Bizzi Team

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 15:10

Spadasina Ana Maria Popescu a folosit pe post de motivație o poză realizată de fotoreporterul Gazetei Sporturilor pentru a trece peste eșecul din 2012 și a câștiga aurul în 2016.

În această perioadă Ana Maria Popescu se antrenează acasă și își permite și câte o plimbare pe aleea amintirilor. Spadasina în vârstă de 35 de ani, care era aproape de o calificare la o a cincea ediție a Jocurilor Olimpice, și-a deschis casa pentru fanii săi. 

Ana a postat pe rețelele sociale un instantaneu în care sunt trei poze:  „În stânga, imaginea de la #Londra2012 care mi-a servit drept motivație timp de 4 ani. În dreapta, zborul către medalia de aur din finala de la #Rio2016. În gând și în suflet port speranța pentru #Tokyo2020... și 1”, a scris multipla campioană mondială și europeană pe Facebook.

Ce are o campioană olimpică în pod? Ana Maria Popescu a dezvăluit ce a motivat-o între competițiile de la Londra și Rio

Poza din stânga, din timpul întâlnirii cu Coreea de Sud, a făcut parte dintr-o expoziție a Gazetei Sporturilor numită „100 de emoții”, cu fotografii realizate la JO 2012 de fotoreporterul GSP Raed Krishan. 

Eșecul marcant

În 2012, echipa feminină de spadă formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Anca Măroiu și Loredana Dinu, pornea cu prima șansă la aurul olimpic, însă a pierdut în primul tur în fața Coreei de Sud. 

Un episod care a marcat-o profund. „Poate că sună ciudat, dar de Rio îmi amintesc doar când sunt întrebată de acea experiență, pe când Londra îmi revine în gând ori de câte ori se apropie vreun concurs. Încă îmi găsesc motivația din acea nereușită!" spunea Ana în 2017. 

45-38 a fost scorulîntâlnirii dintre Coreea de Sud și România din primul tur de la JO 2012

Amintiri puternice

Patru ani mai târziu, la Rio, echipa de spadă în componența Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Într-un interviu pentru GSP, Ana a spus că prima imagine care-i vine în minte când se gândește la JO 2016 este una din primul tur: „Finalul meciului cu SUA! Deși am trăit multe clipe frumoase acolo, cred că momentul acela a avut o încărcătura emoțională foarte mare și m-a marcat".

Ana Maria Popescu a închis confruntarea cu SUA la tușa de aur, apoi româncele au trecut de Rusia și de China. Medalia de aur este și ea bine păstrată în cutia sa de lemn. „Ultima oară când am dechis-o a fost la finalul anului trecut, mulțumită unei superstiții a mamei", a dezvăluit ea. 

Spadasina are în palmares două medalii olimpice, pe lângă cea de aur din 2016, ea a mai urcat pe treapta a doua a podiumului olimpic în 2008, în proba individuală. 

4 participărila Jocurile Olimpice a adunat Ana Maria Popescu până acum, 2004, 2008, 2012 și 2016

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește și alte știri despre scrimă:

EXCLUSIV VIDEO Povestea din spatele medaliei de aur de la Jocurile Olimpice din 2016: „Lucrul acesta este cutremurător, de o intensitate foarte mare. Eu am avut un blanc în acel moment!”

Ana Maria Popescu, povești dintr-un sezon care s-a oprit brusc: ce spune despre Jocurile Olimpice și coronavirus

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează