SPORTURI  »  ALTELE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Povestea din spatele medaliei de aur de la Jocurile Olimpice din 2016: „Lucrul acesta este cutremurător, de o intensitate foarte mare. Eu am avut un blanc în acel moment!”

Articol de - Publicat miercuri, 25 martie 2020 00:03

Loredana Dinu (35 de ani), multipla campioană la scrimă, a fost la GSP Live și a vorbit despre un moment istoric pentru România: cucerirea medaliei de aur la Jocurile Olimpice din 2016.

Înainte de Jocurile Olimpice din 2016, Loredana Dinu a aflat în cantonamentul din Poiana Brașov că va fi rezervă la Rio, apoi și-a luat lucrurile și a plecat din cantonament. Loredana a dezvăluit la GSP Live tot ceea ce s-a petrecut în acel moment. 

„A fost cu o mare încărcătura emoțională, eu mă așteptam să particip la Jocurile Olimpice la individual, după care a urmat o decizie a antrenorilor de a participa o altă colegă, Simona Pop. Atunci, eu am rămas rezervă la proba pe echipe, moment în care normal că mi s-au dărâmat toate fisele și tot ceea ce clădisem până atunci cu extrem de mari sacrificii. Mă refer aici mai ales la greutate cu care faci fiecare antrenament și implicarea de 100% în antrenamentul de pregătire”. 

În 2012, la JO de la Londra, Loredana este tot rezervă și eșuează alături de coechipierele sale. Nu obțin nicio medalie. După acel moment, scrimera se retrage doi ani și revine la sfârșitul lui 2014, pentru a participa la Rio de Janeiro în 2016. 

„Cumva eu încă din 2015, când m-am reîntors, îmi setasem acest obiectiv, de a reveni pentru JO din 2016 și atât. Asta era limita mea. M-am montat fix pentru această perioadă, după care aflând că voi participa doar la proba pe echipe ca rezervă, asta m-a dărâmat complet în acea perioadă. După o săptămână în care am lăsat informația să se așeze am revenit în sală ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și hotărâtă să dau totul până la capăt. După ce am aflat că voi fi rezervă, am și plecat din cantonament. Așa am reacționat la acel moment, nu știu dacă a fost o decizie corectă. Eu sunt și destul de emotivă, mă descarc imediat, plâng foarte ușor. Nu am știut cum să primesc informația. Plecând din cantonament și discutând cu soțul meu m-am mai echilibrat. El întotdeauna a avut cele mai potrivite cuvinte și m-a încurajat. M-a susținut și a spus să fac ceea ce simt. Încărcătura înainte de Jocurile Olimpice este foarte mare. Experiența celor două Olimpiade la care am participat este diferită” -Loredana Dinu, fostă scrimeră

Loredana Dinu: „Am avut un tremur al picioarelor”

Loredana Dinu a mai explicat, la GSP Live, cum a primit vestea că va intra pe planșă la Jocurile Olimpice 2016 și ce a simțit în acel moment. Atunci, scrimera a intrat și a câștigat cu 3-2 în fața lui Hao Jialu, campioana mondială. 

„Chiar în acel meci am aflat că intru, domnul antrenor mi-a comunicat chiar cu un asalt înainte să intru. Eu eram atât de zen, eram pregătită și să intru și să nu intru. Din acel moment în care m-am reîntors în cantonament, eu îmi găsisem o energie, nu aveam vreo așteptare de a intra. Voiam doar să fiu acolo și să fiu puternică, iar în cazul în care este nevoie de mine să dau tot ce am mai bun.  

Când am intrat, am avut un tremur al picioarelor. Dacă la scrimă nu ești obișnuit să se strige numele sportivului, rar s-a întâmplat să avem o sală plină cu spectatori, de data aceasta sportivii români de la JO erau în sală și strigau numele noastre. Lucrul acesta este cutremurător, de o intensitate foarte mare. Eu am avut un blanc în acel moment în care am tras, nu îmi pot aminti. În timp ce eram acolo, a trecut totul atât de greu, iar când am revăzut filmarea a trecut așa, parcă au fost câteva secunde. Cu siguranță e o amintire cu care mă voi hrăni toată viața”.  

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Cum se menține în formă o fostă campioană olimpică: „Fac exerciții pe salteluță cu propria greutate a corpului”

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri despre implicarea pariurilor sportive în fotbalul feminin: „Am văzut fete cu bilete de pariuri”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează