SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ana Maria Popescu, lider mondial pentru a patra oară în carieră. Este cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale!

Ana Maria Popescu cuprima medalie a sezonului, cea de la Tallinn FOTO Augusto Bizzi
Ana Maria Popescu cuprima medalie a sezonului, cea de la Tallinn FOTO Augusto Bizzi

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 16:58 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 17:34

Spadasina Ana Maria Popescu (35 de ani) a fost desemnată în baza clasamentului mondial câștigătoare a Cupei Mondiale, ea încheind sezonul trunchiat de coronavirus pe primul loc

Românca primit săptămâna aceasta vestea că va încheia drept lider actualul sezon, unul cu multe provocări, atât pe planșă, cât și dincolo de ea. Federația Internațională a decis să acorde titlurile de câștigători încă din luna iulie pentru că multe competiții nu au mai putut fi organizate din cauza pandemiei de COVID-19. Întrecerile fiind oprite din luna martie. 

Ana Maria Popescu, care se recuperează după o operație la genunchiul drept, este la al patrulea sezon pe care-l încheie drept lider, după cele din 2008, 2009 și 2013. Ea le-a depășit pe Nathalie Moellhausen (Brazilia) și Sun Yiwen (China). Clasamentul Cupei Mondiale este alcătuit din rezultatele sezonului, iar românca a adunat cele mai multe puncte, 176.000.

Cu aceste patru titluri, Ana Maria Popescu devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depășindu-le pe franțuzoaica Laura Flessel și pe unguroaica Emese Szasz-Kovacs, ambele cu câte trei victorii finale. 

Început perfect

În sezonul acesta, Ana a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Tallinn, Grand Prix-ul de la Doha, urcând de asemenea pe podium la Havana. Apoi, din cauza problemelor la genunchi, s-a clasat pe 17 la Barcelona și Budapesta. Când s-a întrerupt Cupa Mondială, Ana era aproape calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.  

Începând cu Tallinn, prima competiție a sezonului, unde totul a mers perfect, și continuând cu Doha și Havana, unde am reușit să mențin nivelul, pot spune ca sunt mulțumită de scrima pe care am arătat-o”, a spus Ana Maria Popescu într-un interviu pentru GSP în luna martie. 

Momentele de satisfacție au fost la Tallinn, pentru ca eram la cea de-a treia participare si nu urcasem niciodată pe podiumul din Estonia până atunci. Plus, felul în care m-am simțit pe planșă, acțiunile, starea de spirit, totul a fost la superlativ. 

Apoi Grand Prix-ul de la Doha, unde întotdeauna m-am simțit extraordinar și mă bucur că în acest an am bifat a treia medalie de aur în Qatar și am întâlnit un om excepțional, pe Bruce Dickinson, solistul Iron Maidden

- Ana Maria Popescu

Citește mai multe știri din sport:

Cristina Neagu e bucuroasă că a revenit la antrenamente: „Sper din tot sufletul să putem relua şi competiţiile”

GALERIE FOTO Dayana Yastremska, forțată să șteargă ultimele poze de pe Instagram! Care e motivul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  15 Iulie 2020, 11:27

Felicitari din toata inima. Ai mana, ai ochi, ai al saselea simt, ai verb... Un sincer bravo! O femeie desteapta cum e foarte rar sa intalnesti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează