SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE

CORESPONDENȚĂ DIN SZEGED Ancuța Bodnar și Simona Radiș spun că evoluția lor la CE de la Szeged nu este concludentă pentru Jocurile Olimpice

Ancuța Bodnar și Simona Radiș la finalul cursei FOTO   Raed Krishan +12   FOTO
Ancuța Bodnar și Simona Radiș la finalul cursei FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 28 aprilie 2024 18:16 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 18:52

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au urcat pe treapta a treia a podiumului în proba de dublu vâsle la Szeged, după o serie de patru titluri europene. Cu trei luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, ele spun că au avut de învățat din toată această experiență.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit a șasea medalie europeană împreună, completându-și palmaresul care mai conținea patru medalii de aur și un argint.

La Szeged, au ieșit din barcă sprijinindu-se una pe alta, la capătul cursei în care au fost depășite de echipajele Norvegiei și Lituaniei. Ele și-au construit drumul în care au câștigat 26 de curse consecutive, tot ele vor construi unul nou. Împreună.

A fost o cursă grea, s-a văzut și după condițiile meteo pe care le-am avut, au fost și dezavantaje de culoare, noi am încercat să ne facem treaba cât de bine am putut și suntem foarte fericite de acest rezultat. Nu este unul concludent pentru Jocurile Olimpice și cu siguranță rezultatul va fi altul acolo", a spus Ancuța după cursă.

A doua parte a cursei a durut cel mai mult

Unde a durut însă cel mai mult această cursă de la Szeged? „Noi am încercat să o ținem cât de constant am putut. Cred că pe a doua parte, pentru că vântul a fost din ce în ce mai puternic și acolo este mai greu", a răspuns ea.

Imediat ce a ieșit din barcă, Simona Radiș s-a așezat, asta și pentru a economisi energie, fiindcă avea să urce în barca de 8 plus 1 peste aproximativ 45 de minute.

Când a urcat spre premiere, una dintre lituanience a întrebat-o dacă mai poate, iar românca i-a răspuns cu zâmbetul pe buze că da. Și alături de celelate, după trei sferturi de oră plus cele 6 minute și jumătate, cât a durat finala de 8 plus 1, s-a aflat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
+8 FOTO

Cred că de când am început să câștigăm, toată lumea a avut o țintă să bată România. Noi ne antrenăm ca să ne menținem locul și să progresăm cât de bine putem. Ne bucurăm că avem adversari pe măsură și fie ca cel mai bun să câștige la Jocurile Olimpice - Ancuța Bodnar

A fost o cursă bună și important este că avem de unde să progresăm de aici încolo și să învățăm din aceasta
- Ancuța Bodnar

Simona Radiș: „A fost o zi cu experiențe noi din care am învățat"

Simona Radiș a cucerit două medalii la CE de la Szeged, având cele două finale la mai puțin o oră distanță

- Simona, cum a fost ziua asta pentru tine?
- A fost o zi plină de emoții, o zi grea, cu două finale foarte grele, cea de la dublu, următă de cea în barca de 8 plus1. Dar a fost o zi cu experiențe noi, din care am învățat și cu siguranță știm ce avem de făcut pe viitor.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș spun că evoluția lor la CE de la Szeged nu este concludentă pentru Jocurile Olimpice
Simona Radiș cu cele două medalii FOTO Raed Krishan

- Tu cum privești aceste două medalii, un bronz și un aur?
- Ambele rezultate sunt la fel de importante. Privind din exterior, mulți ar spune că acest loc trei în barca de dublu este poate un eșec. Dimpotrivă, noi nu-l considerăm astfel. Cred că am luptat amândouă atât cât am putut în această zi și am câștigat această medalie. Este o medalie câștigată, se va alătura celorlalte și probabil va fi situată printre cele mai importante, fiindcă au fost un concurs și o cursă din care noi am învățat foarte multe lucruri.

O experiență care ne dă putere și ne motivează ca pe viitor să mai corectăm acolo unde s-au făcut greșeli și să îmbunătățim, fiindcă avem de unde. Cu siguranță, nu a fost valoarea noastră reală. Cu siguranță, nu suntem noi în cea mai bună etapa a noastră, dar trebuie să ținem cont că obiectivul final rămâne competiția supremă, Jocurile Olimpice, și acolo noi vom fi în cea mai bună formă.

- Cum te simți fizic? Epuizată?
- A fost dificil să duc aceste două curse, dar sunt obișnuită și învățată cu un astfel de efort. Nu am făcut singură aceste curse și faptul că în spatele meu am mereu o echipă puternică mă ajută enorm. Iar alături de fete reușesc mereu să găsesc energie și să duc fiecare cursă și fiecare lovitură la capăt.

Citește și:

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, campioane europene: „Ne întoarcem acasă motivate! Urmează Jocurile Olimpice!”
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, campioane europene: „Ne întoarcem acasă motivate! Urmează Jocurile Olimpice!”
Maria Lehaci și Amalia Bereș au analizat întrecerea de patru rame: „Am făcut o cursă foarte bună, doar că ele au fost mai rapide”
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
Maria Lehaci și Amalia Bereș au analizat întrecerea de patru rame: „Am făcut o cursă foarte bună, doar că ele au fost mai rapide”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (3)
monika.
monika.  •  29 Aprilie 2024, 13:26

Sportul de performanta contra cronometru, si contra n rivali, nu poate fi inteles usor, mai ales de catre cine nu il practica. Aceste fete nu trebuie sa demonstreze nimic. Au rezultate f.bune si nimeni nu poate castiga permanent. Succes!

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  29 Aprilie 2024, 12:31

Sa-mi fie cu iertare , ati baut apa dupa David Popovici . La "Olimpiada" , va clasati impreuna , pe locul 4 ( vin americancele , australiencele ). Cred ca este binevenita o critica , dupa atatea "osanale" ...

MaxiP
MaxiP  •  29 Aprilie 2024, 11:17

Sunt ferm convins ca nu este concludenta, din punctul meu de vedere nici nu ar fi trebuit sa participe aici. Vaga mea banuiala e ca sunt intr-un program de pregatire care presupune punctul maxim la momentul Olimpiadei. Sa nu uitam ca si anul trecut, au castigat cu mari emotii, pe ultimii metri la Europene in fata lituaniencelor, pentru ca la Mondiale sa castige mult mai lejer, destul de detasat. E greu pentru un echipaj ca al lor sa stea motivate pentru fiecare competitie, au castigat tot ce se putea castiga, titlul olimpic la Paris e probabil singura motivatie reala ramasa din acest ciclu olimpic. Sunt tinere totusi, sper sa continue si dupa Jocurile Olimpice.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează