SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI

video Ania Caill, după ce a căzut în cursa de la Cortina d'Ampezzo: „A fost înfricoşător”

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 11:42 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 12:18

Românca Ania Monica Caill a afirmat că nu are nimic grav după ce a căzut la cursa de schi alpin de la Cortina d'Ampezzo.

Ea a explicat că i s-a agăţat schiul, potrivit news.ro.

Ania Caill, după ce a căzut la cursa de la Cortina d'Ampezzo: „Din fericire nu am nimic grav”

„A fost înfricoşător... după o săritură mai lungă mi s-a agăţat schiul, chiar dacă am reuşit să mă redresez nu mai aveam loc să fac virajul. Din fericire nu am nimic grav. Câteva zile de refacere şi antrenamente pănă la următoarea etapa la Crans Montana”, a scris sportiva pe Facebook.

Românca Ania Monica Caill se numără printre cele zece sportive care nu au reuşit sâmbătă să ajungă la finish în cursa de coborâre de la Cortina d'Ampezzo, etapă a Cupei Mondiale la schi alpin. 

Pe podium au urcat sportiva din Norvegia Ragnhild Mowinckel, americanca Jacqueline Wiles şi italianca Sofia Goggia. Vineri, Ania Monica Caill s-a clasat pe locul 38 în prima cursă de coborâre de la Cortina Cortina d'Ampezzo. La competiţia de vineri a suferit o căzătură chiar liderul mondial, americanca Mikaela Shiffrin. Cursa a fost câştigată de Stephanie Venier, din Austria.

Ania Caill: „Sunt tristă și dezamăgită de tot sistemul din România”

Ania Monica Caill, 28 de ani, sportivă crescută în Franța, care concurează pentru România, a atras anterior atenția după ce a fost ocolită din lotul pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2022, iar ulterior a anunțat că nu a fost luată în calcul la preînscrierile pentru JO.

„Nu sunt pe lista pentru Olimpiada de la Beijing. Am făcut tot ce era posibil să fiu inclusă pe listă, fiind de departe cea mai buna româncă. Am depus o cerere la Tribunalul de arbitraj sportiv din Lausanne (TAS), sperând să îmi găsesc dreptatea. Din păcate și din mare surprindere, Federația română de schi biatlon nu recunoaște competența lor, cererea mea fiind respinsă tocmai din motivul ăsta, pentru că statutul lor nu permite. 

Așa că FRSB nu m-a adăugat pe lista de preînscrieri pentru Olimpiadă și a decis să facă un trial pentru sportivi aflați pe această listă. Țin să reamintesc că sportivii aflați pe listă nu au nici un criteriu de calificare internațional, au numai punctajul minim, care le permite să ocupe acel loc de națiune care există pentru țările mici. Eu sunt singura realmente calificată, datorită performanțelor mele, care m-au projectat în top 100 mondial. 

Eu nu am fost pe lista extinsă, așadar nu am avut voie sa particip la acest trial. Sportiva «calificată» după trial (n.r. Maria Constantin) poate participa la Olimpiadă numai la două probe, slalom și urias (eu aș fi avut dreptul să particip la 4 probe). Nu are nicio experiență în Cupa Mondială și nici măcar în Cupa Europei. A participat la un campionat mondial, unde a ajuns la +26 de secunde în uriaș și +22 în Slalom. 

Aceasta decizie am aflat-o fix in ziua inainte coborarea din Cupa Mondiala de la Zauchensee. Nu va explic ce stare am avut, tristete, dezamagire, nervi... Cu toate acestea am reusit, nu stiu cum, sa ma mobilizez, sa trec peste asta si sa ma arunc intr-un start de Cupa Mondiala. Sunt mandra de mine, mandra de mentalul pe care am, de determinarea care ma ajuta sa ma concentrez 100% atunci cand trebuie.”, a scris Caill pe Facebook la acea vreme.

40-50.000 euroo costă un sezon pe Ania Caill

Citește și:

Rusia pedepsită, SUA profită » Marea veste primită de americani noaptea trecută, după verdictul TAS în cazul  Kamilei Valieva
PATINAJ ARTISTIC
Rusia pedepsită, SUA profită » Marea veste primită de americani noaptea trecută, după verdictul TAS în cazul Kamilei Valieva
Leonard Doroftei a dezvăluit cât câștigă în fiecare lună în Canada: „Lucrez de luni până luni, fără pauză” » Cu ce se ocupă acum fostul campion mondial
SALARIU
Leonard Doroftei a dezvăluit cât câștigă în fiecare lună în Canada: „Lucrez de luni până luni, fără pauză” » Cu ce se ocupă acum fostul campion mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează