SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PATINAJ ARTISTIC

VIDEO Rusia pedepsită, SUA profită » Marea veste primită de americani noaptea trecută, după verdictul TAS în cazul Kamilei Valieva

Kamila Valieva, decorată de președintele Rusiei, Vladimir Putin
Kamila Valieva, decorată de președintele Rusiei, Vladimir Putin

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 09:42 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 09:54

Descalificarea Kamilei Valieva de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, decizie dictată după ce rusoaica de 17 ani a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, a transformat echipa Statelor Unite ale Americii în campioană olimpică la proba de patinaj artistic pe echipe.

Luni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat decizia în cazul de dopaj al patinatoarei Kamila Valieva: 4 ani de suspendare, interdicția începând cu data de 25 decembrie 2021, data testului pozitiv la trimetazidină.

Totodată, Valieva a pierdut toate rezultatele, premiile și medaliile obținute din acea zi până în momentul suspendării, fiind descalificată inclusiv de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, competiție în cadrul căreia Rusia a obținut medalia de aur la proba de patinaj artistic pe echipe.

L-au „tocat” pe Șumudică în direct: „Încet la minte, complet caraghios” + Antrenorul, anunț major în conferință: „Mă vor critica în România, dar o spun”
TURCIA
L-au „tocat” pe Șumudică în direct: „Încet la minte, complet caraghios” + Antrenorul, anunț major în conferință: „Mă vor critica în România, dar o spun”

Rusia pedepsită, SUA profită! Patinatoarele americane primesc medaliile de aur

Agenția Associated Press a dezvăluit că oficialii americani au fost informați deja de Comitetul Olimpic Internațional că vor primi medaliile de aur care reveniseră Rusiei, în urma descalificării Valievei. SUA încheiase concursul pe locul 2.

„Membrii echipei de patinaj artistic a Statelor Unite au aflat luni seara că vor primi medaliile de aur acum că patinatoarea Kamila Valieva a fost descalificată pentru dopaj.

Comitetul Olimpic și Paralimpic din SUA a fost înștiințat că CIO, Comitetul Olimpic Internațional, va acorda medaliile de aur echipei Statelor Unite și va organiza o ceremonie demnă de acordare a medaliilor olimpice”, notează AP.

Japonia, câștigătoarea bronzului în 2022, a urcat pe 2, iar echipa Canadei, care ratase podiumul, va primi acum medaliile de bronz.

Cum a arătat clasamentul general inițial la proba de patinaj artistic pe echipe:

LocPunctaj
1. Rusia74
2. SUA65
3. Japonia63
4. Canada53
5. China50

Kamila Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidină când avea 15 ani

S-a întâmplat în decembrie 2021, dar rezultatul a fost anunțat în februarie 2022, la o zi după ce Valieva și-a ajutat echipa să cucerească aurul la Jocurile Olimpice de iarnă.

Comitetul Internaţional Olimpic a autorizat-o pe Valieva să participe la proba feminină de simplu, în ciuda testului său pozitiv, dar precizase că medaliile pentru proba pe echipe nu vor fi alocate până la soluţionarea cazului său.

Scuza invocată de Kamila Valieva

În apărarea sportivei, mama ei, Alsu, și avocata, Anna Kozmenko, au prezentat varianta că ar fi băut din același pahar folosit de bunicul ei, care are probleme cardiace și urmează un tratament cu medicamente compatibile substanței găsite în proba rusoaicei.

Mai multe știri din sporturi:

Buget de 104 milioane de lei pentru sportul românesc! De ce tenisul și handbalul au rămas momentan fără finanțare + „Jocurile Olimpice sunt o prioritate națională”
FINANȚARE
Buget de 104 milioane de lei pentru sportul românesc! De ce tenisul și handbalul au rămas momentan fără finanțare + „Jocurile Olimpice sunt o prioritate națională”
Episoade inedite ale ascensiunii lui Jannik Sinner, campionul de la Australian Open: „M-am simțit dezamăgit, să pierd în fața unui copil... Dar toată lumea spunea că este ceva deosebit”
DEZVĂLUIRI
Episoade inedite ale ascensiunii lui Jannik Sinner, campionul de la Australian Open: „M-am simțit dezamăgit, să pierd în fața unui copil... Dar toată lumea spunea că este ceva deosebit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
MaxiP
MaxiP  •  30 Ianuarie 2024, 14:28

Aceste descalificari nu valoreaza oricum cat performantele din arene, toata lumea stie ca Rusia castiga, cu sau fara Valieva, fara nicio emotie acel titlu. Nu au fost mai buni si o stie toata lumea. In rest, rusii platesc sistemul slab pe care il au. Americanii se dopeaza conform unor reguli, care la o prima vedere par legitime. Nu inteleg ce e asa de greu sa le iei exemplul si continui sa mergi pe metodele clasice prin care risti sa-ti pierzi zeci de medalii de la editii intregi de JO.

IonSaliu
IonSaliu  •  30 Ianuarie 2024, 13:04

Axiomaticelor+Axiomaticilor: Sunt cetăţean Român (Democrat) de câţiva anişori şi cetăţean USA de peste 30 de ani. Sunt total dezamăgit că USA a ocupat vidul lăsat de URSS în privinţa ‘amestecului politicii în sport’. Pentru Sovietici, sportul era parte integrală a sistemului politic, în special Olimpicele. SUA ar fi vrut acelaşi lucru, dar nu avea resursele necesare. Contribuabilii Americani nu aveau stomacul să înghită taxe suplimentare de dragul aurului olimpic. Ei erau extramulţumiţi cu sporturile lor profesioniste. La prea puţini Americani le păsa de Olimpiade. După prăbuşirea istorică a URSS, USA, din păcate, i-a luat locul. Pune sporturile olimpice la inima sistemului American, chiar comportându-se mizerabil. De fapt, eu trăiam în România Comunistă când super umoristul Român traducea abrevierea ‘USA’ ca ‘Uniunea Sovietică Ailaltă’. O tempora! O mores!

Catalynn.15
Catalynn.15  •  30 Ianuarie 2024, 12:51

Nu cred ca exista vreun dubiu ca este o decizie politica care nu face decat sa decredibilizeze și deligitimizeze aceste structuri infiltrate de globalisti, care răspund la comenzi venite “de unde trebuie”.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează