SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Antrenorul unei campioane olimpice din Spania este revoltat: „De ce Messi se poate antrena și ea nu?”

Mireia Belmonte în acțiune în proba de fluture, cea care i-a adus titlul olimpic FOTO Guliver/GettyImages
Mireia Belmonte în acțiune în proba de fluture, cea care i-a adus titlul olimpic FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 16 mai 2020 18:21

Mireia Belmonte, medaliată cu aur în 2016 la Rio în proba de 200 m fluture, încă nu-și poate relua antrenamentele pentru că autoritățile nu au deschis piscinele

Spania este în faza zero a relaxării măsurilor luate împotriva răspândirea noului coronavirus. După două luni cumplite pentru țara din Peninsula Iberică, oamenii încep să-și reia activitățile. Nu este și cazul uneia dintre cele mai mari sportive ale Spaniei. 

Înotătoarea Mireia Belmonte, 29 de ani, campioană olimpică la Rio în proba de 200 m fluture, nu poate intra din nou în piscină pentru că Guvernul a hotărât ca în această fază de relaxare să nu deschidă niciun fel de bazin, fie el și cel de la centrul San Cugat din Barcelona, acolo unde se pregătesc înotătorii de top ai Spaniei. Activitatea lor a fost întreruptă începând cu 13 martie.

Distanța pierdută

Fred Vergnoux, antrenorul lui Belmonte, este revoltat pentru că aceasta nu se poate întoarce în piscină. „Poți să mergi să bei o bere într-un bar, dar o campioană cum este ea nu se poate pregăti. Îmi place foarte mult fotbalul, dar nu înțeleg de ce Messi se poate antrena și Mireia nu! Pentru un înotător o săptămână fără apă este echivalentul unei luni fără antrenamente pentru un atlet. În șapte zile Mireia pierde 800 de kilometri înotați”, a spus el, citat de El Pais.

Tehnicianul nu a fost singurul care s-a plâns, chiar președintele federației de natație s-a arătat contrariat de hotărârea ministrului Sănătății de a exclude piscinele. „Sunt alte activități care implică riscuri mai mari decât înotul. Le cerem autorităților să deschidă bazinele cât mai repede”, a spus Fernando Carpena.

În Italia, o altă țară din Europa lovită dur de virusul SARS-CoV-2, înotătorii de top au revenit la antrenamente înaintea fotbaliștilor. Nici în România nu au fost deschise bazinele, dar cei mai buni înotători ”tricolori” se vor putea pregăti la Izvorani începând de săptămâna viitoare. 

4 medaliiolimpice are în palmares Mireia Belmonte, una de aur, două de argint și un bronz

6 distincțiimondiale a cucerit sportiva din Spania la Campionatele Mondiale, în timp ce la Campionatele Europene a strâns treisprezece

Citește mai multe știri din sport: 

În mintea și sufletul a 4 campioni. Simona Halep, Justine Henin, Mats Wilander și Boris Becker au dezvăluit cum a fost la primul trofeu de Grand Slam al carierei

Se va retrage Sebastian Vettel? Boss-ul de la McLaren avansează ideea

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
robby73
robby73  •  16 Mai 2020, 22:21

Pierde 80 de kilometri. În nici un caz 800.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close