SPORTURI  »  FORMULA 1  »  REACȚIE

Se va retrage Sebastian Vettel? Boss-ul de la McLaren avansează ideea

Sebastian Vettel și un viitor la care va reflecta Foto Guliver/GettyImages
Sebastian Vettel și un viitor la care va reflecta Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 16 mai 2020 15:40

Schimbările din F1 anunțate zilele trecute pun mare semn de întrebare peste situația germanului Sebastian Vettel, care nu va mai continua la Ferrari din 2021. 

Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari, Carlos Sainz îi va lua locul din sezonul viitor, iar Daniel Ricciardo se mută de la Renault la McLaren, pentru a acoperi locul lăsat de spaniol. Destule mișcări pentru câteva zile, însă ele erau coapte de mult. 

„L-am curtat pe Daniel acum doi ani și am ratat cu puțin”, a dezvăluit Zak Brown, șeful de la McLaren, într-un vodcast pentru Sky Sports. „Evident, el a ales Renault când a plecat de la Red Bull, iar noi i-am adus pe Carlos și Lando Norris, care au făcut o treabă grozavă”. 

A explicat apoi de ce ibericul a putut pleca fără probleme la Ferrari când s-a ivit ocazia. „Nu mai aveam contract cu el pentru 2021, în plus, primise oferte. Ne va lipsi, însă acum vom avea un pilot care a câștigat șapte Grand Prix-uri, nu putem să fim mai mulțumiți de atât”, a lămurit Brown lucrurile. 

Discuții începute în offseason

Carlos Sainz Jr. obținuse permisiunea de a discuta cu Ferrari încă din offseason. „Vorbiserăm cu el, despre viitor, dacă vrea să piloteze pentru McLaren sau Ferrari. Avem o relație puternică, deschisă, cu el, cu tatăl lui, cu managerul. Așa că nu a fost o surpriză că am anunțat atât de repede aceste mutări”, a explicat Zak Brown.

S-a ajuns și la subiectul Vettel și la faptul că el nu a fost în niciun moment o opțiune pentru McLaren. „Evident, Seb e un pilot extraordinar, cvadruplu campion mondial. Eram însă destul de departe pe drum în offseason, știam că îi vom avea ori pe Daniel, ori pe Carlos. Nu am mai tatonat pe nimeni”.

„Cred că aceste mutări s-ar fi petrecut cu sau fără COVID pentru că discuțiile începuseră dinainte de pandemie” – Zak Brown 

Nefericire la Ferrari

Ce opțiuni poate avea germanul după plecarea de comun acord de la echipa italiană? „E clar că atmosfera în garajul Ferrari nu e amabilă, nu sunt o familie fericită în acest moment. Vor fi curse interesante în 2020, am văzut în Brazilia anul trecut scânteile inevitabile, care s-au amplificat”, crede Brown. 

„Dacă Seb privește în jur, nu există oportunități pentru el la Mercedes sau Red Bull, nici la McLaren. Următoarea cea mai bună opțiune ar fi Renault. Dar vrea el să meargă la o echipă care nu va câștiga în 2021? Dacă nu va fi cazul, din păcate, spun că e posibil să se retragă de tot din sport”, a încheiat boss-ul de la McLaren. 

„Ce se întâmplă de câteva luni încoace ne-a făcut pe mulți dintre noi să reflectăm asupra priorităților reale din viață. Îmi voi lua timp pentru a reflecta la ceea ce contează pentru mine atunci când vine vorba despre viitor” – Sebastian Vettel

53 de victoriiîn F1 a adunat Sebastian Vettel în carieră, cea mai recentă la Singapore 2019

Citește și alte știri din Formula 1

Formula 1. Ferrari a prezentat înlocuitorul lui Vettel » Cea mai tânără echipă din ultimii 50 de ani

Marele Premiu al Austriei, model pentru 2020 » „Scanări, testare și restricții draconice”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează