SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FERRARI

Formula 1. Ferrari a prezentat înlocuitorul lui Vettel » Cea mai tânără echipă din ultimii 50 de ani

Carlos Sainz Jr. i-a luat locul lui Vettel la Ferarri
Carlos Sainz Jr. i-a luat locul lui Vettel la Ferarri

Articol de GSP - Publicat joi, 14 mai 2020 16:03

Spaniolul Carlos Sainz Jr. (25 de ani) este noul pilot al celor de la Ferrari. Locul lui la McLaren va fi luat de australianul Daniel Ricciardo (30 de ani), fost la Renault.

Carlos Sainz îl înlocuiește la Ferrari pe Sebastian Vettel, de 4 ori campion mondial. Mattia Binotto, oficialul Scuderiei, a confirmat mutarea: „Carlos a demonstrat că este un talent uriaș. Are abilitățile tehnice necesare, nu îi lipsește niciun atribut”. Pilotul spaniol a semnat o înțelegere valabilă pentru următoarele două sezoane. 

Ferrari a identificat în Sainz un sprijin ideal pentru Charles Lecler, pilot aflat sub contract cu Ferrari până în 2024. Binotto a explicat: „Considerăm că o pereche cu atât talent și cu personalitatea lui Charles și Carlos, cea mai tânără din ultimii 50 de ani în cadrul Scuderiei, va fi o combinație care ne va ajuta să ne îndeplinim toate obiectivele”.

Vettel pleacă de la Ferarri după 5 ani

„Relația mea cu Scuderia Ferrari se va termina. Pentru a avea cele mai bune rezultate în acest sport este vital ca toate părțile să fie în armonie. Eu și echipa am realizat că nu avem o dorință comună de a continua după acest sezon. Partea financiară nu contează deloc. Scuderia Ferrari ocupă un loc special în Formula 1 și sper să obțină succesul pe care-l merită. Vreau să mulțumesc echipei și fanilor din întreaga lume”, a fost mesajul lui Vettel.

Citește și alte știri din sporturile cu motor:

VIDEO. Cursă unică de Formula 1, pe străzile din Haga, în portul Rotterdam, dar și într-o seră cu lalele

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1cesare
1cesare  •  14 Mai 2020, 19:59

... Mai potrivit ar fi fost ... Max Verstappen!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează