SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

VIDEO. Cursă unică de Formula 1, pe străzile din Haga, în portul Rotterdam, dar și într-o seră cu lalele

Articol de GSP - Publicat luni, 04 mai 2020 20:17

În acest week-end trebuia să aibă loc, după mai bine de 35 de ani, Grand Prix-ul Olandei, în care Max Verstappen concura pentru prima dată pe tărâmul natal.

Pandemia de COVID-19 și interzicerea tuturor competițiilor în Țara Lalelelor i-au dat acestui planurile peste cap. Dar Verstappen și coechipierul său, Alex Albon, au avut o idee unică și le-au oferit fanilor atmosfera competițională a circuitului Zandvoort, într-o călătorie unică în Olanda!

Au mutat Formula 1 pe stradă

Cele două monoposturi au plecat într-o goană printre containerele portului Rotterdam. Au sprintat printre superbele mori de vânt, dar și printre serele de lalele pentru care este recunoscută Olanda. "Nebunia" a trecut și pe străzile pietruite din Haga.

"Dacă nu putem participa la o cursă de Formula 1, cred că este minunat să le oferim ceva unic fanilor. În mod normal, vezi monoposturile de F1 doar pe un circuit, însă ne place să facem lucrurile diferit, cum au fost cursele nebunești pe zăpadă”
Max Verstappen

Cursa a atins punctul culminant la Zandvoort, unde piloții au testat virajele circuitului Marelui Premiu al Olandei. Filmările s-au realizat cu camere mobile de mare viteză, drone, prin închiderea drumurilor naționale. 

VIDEO. Cursă unică de Formula 1, pe străzile din Haga, în portul Rotterdam, dar și într-o seră cu lalele

Marele Premiu al Olandei s-a disputat neîntrerupt în Campionatul Mondial de Formula 1 din 1952 până în 1985. În 1962 şi 1976, cursa s-a numit Marele Premiu al Europei. 

Aflat aproape de Marea Nordului, Circuitul Zandvoort are o lungime de 4,3 kilometri, cu 13 viraje. Acesta a fost renovat în configuraţia actuală din 1995, lucrările finalizându-se în 2001.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

CITEȘTE ȘI:

FCSB. „Ei l-au ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua!” » Un fugar din România cu condamnare definitivă face dezvăluiri incendiare din exil

EXCLUSIV Asta e lista reală a datoriilor de la Dinamo! Suma totală din spatele leului cerut de Negoiță

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează