SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATE MONDIALE DE SCRIMĂ

Aproape de podium » Loredana Dinu și Simona Gherman, la un pas de medalii la Moscova

Spadasina Simona Gherman a reuşit să o elimine în
Spadasina Simona Gherman a reuşit să o elimine în "optimi" pe unguroaica Emese Szasz, numărul 1 mondial

Articol de - Publicat joi, 16 iulie 2015 00:00

Loredana Dinu şi Simona Gherman au fost aproape de medalii la Campionatele Mondiale de la Mosocova, însă au pierdut în sferturi de finală. Spadasina Ana Maria Brînză a fost eliminată în turul al doilea.

Ziua de ieri n-a fost una amestecată pentru spadasinele române. Simona Pop a părăsit competiţia încă din primul tur. Apoi, Ana Maria Brînză, a treia în clasamentul mondial, a fost învinsă în turul al doilea de Katrina Lehis cu 15-11.  Loredana Dinu şi Simona Gherman au fost cele care au avut drumul cel mai lung.

Lore, care s-a întors anul acesta în competiţii, după o pauză de doi ani, a învins-o în primul meci pe Yujie Sun din China cu 15-14, apoi a trecut de Maureen Nisima cu 15-7 şi de Injeong Choi cu 15-11. Simona a adunat şi ea trei victorii, la Renata Knapik-Miazga, 15-7, la Auriane Mallo, 15-11, şi la Emese Szasz, liderul mondial, 15-8. 

Mai era un singur pas pînă la medalie. Loredana a întîlnit-o pe Sarra Besbes. O spadasină din Tunisia. O întîlnire strînsă, pe care româncă a crezut că cîştigat-o. Era 14-13, reuşise să dea o tuşă, dar arbitrul ridicase  mîna înainte pentru a semnala oprirea acţiunii. S-a reluat de la 14-13, însă tunisianca a fost cea care a dat următoarele două tuşe. Şi s-a ales cu medalia.

Simona a înfruntat-o pe chinezoaica Xu Anqi. O spadasină masivă care a luat conducerea repede şi a ţinut-o la distanţă pe româncă. S-a terminat 15-10. Fetele mai au o şansă să ia medalii, sîmbătă, cînd e concursul pe echipe.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Iulie 2015, 10:11

Din pacate de multi ani doar aceste doua arme conteaza: sabie baieti si spada fete. Nu stiu ce e cu floreta, altadata port-drapelul scrimei noastre (si unde avem 2 din cele 3 titluri olimpice ale disciplinei, prin Ionel Dramba si Laura Badea).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează