ALTELE  ·  REPORTAJ GSP

EXCLUSIV FOTO&VIDEO Gazon hibrid ca pe Allianz Arena și supercentru de recuperare: „E prima dată în Europa de Est!” + Imagini din culisele lucrărilor de la „Arcul de Triumf”

Lucrările la stadionul ”Arcul de Triumf” se apropie de final. Gazeta a vizitat azi șantierul și a făcut un prim tur al noii arene pe care se bat deja cluburile de fotbal. +46 FOTO
Lucrările la stadionul ”Arcul de Triumf” se apropie de final. Gazeta a vizitat azi șantierul și a făcut un prim tur al noii arene pe care se bat deja cluburile de fotbal.

Articol de , - Publicat joi, 10 septembrie 2020 19:32 / Actualizat vineri, 11 septembrie 2020 09:25

Lucrările la stadionul „Arcul de Triumf” se apropie de final. Gazeta a vizitat azi șantierul și a făcut un prim tur al noii arene pe care se bat deja cluburile de fotbal.

E forfotă mare pe șantierul de la stadionul "Arcul de Triumf", unde lucrările au avansat cu repeziciune. Constructorul dă asigurări că va preda noua arenă în luna octombrie, așa că sunt mari șanse ca în această toamnă să fie inaugurată.

Gazon ca pe Allianz Arena

Micuță, dar cochetă, cu o arhitectură deosebită, arena din nordul Bucureștiului va fi, mai mult ca sigur, cea mai disputată dintre toate cele noi. Naționala de Rugby, FCSB, Rapid și chiar Dinamo vor juca, probabil, aici, pe un gazon hibrid adus din Slovacia, montat în timp-record: 7 zile!

"O chestie interesantă e că în momentul recoltării gazonului pentru acest stadion s-au făcut și recoltările pentru noua suprafață de joc de pe Allianz Arena", ne-a dezvăluit Cristian Rad, manager de proiect.

+47 FOTO

Nocturna și ultimele finisaje

Gazeta Sporturilor a vizitat șantierul de la "Arcul de Triumf". Zeci de muncitori trag tare pentru a pune la punct ultimele finisaje. Iarba e la locul ei, scaunele sunt montate, la fel și cele două tabele de marcaj din colțuri. 

Se mai completează instalația de nocturnă și se lucrează în interiorul tribunei oficiale, unde va fi un restaurant de 110 locuri, vestiarele - pentru care mobilierul deja a fost adus, sala de conferințe, dar și tribuna VIP, cu 260 de locuri de exterior plus alte 30 în loje. 

La finalul acestei luni, cel târziu începutul lui octombrie, cred că finalizăm și ce mai avem de făcut. Acum sunt doar văruieli, de lucrat la pardoseli, mai aranjăm mobilierul și cam atât
- Cristian Rad, manager ACI Cluj

A trecut cam un an și două luni de când ne-am apucat de proiect. Undeva în iulie 2019 am venit cu prima cuvă de excavator
- Cristian Rad, manager ACI Cluj

Ce cuprinde stadionul: 

  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde
  • spații urbane exterioare, parcare subterană
  • centru pentru recuperarea sportivilor cu cameră hiperbară pentru terapie oxigen
  •  aparatură medicală specifică de recuperare
  • piscină, saună, sală de conferințe și zonă VIP
  • costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro. 

Centru de recuperare modern 

Un alt lucru interesant dezvăluit de Cristian Rad este legat de un centru de recuperare medicală modern, care va fi în incinta stadionului. Este vorba despre un aparat de la IceLab, cu 3 încăperi unde temperaturile vor ajunge la -10, -60 și -110 grade Celsius. „E ceva nou, pentru prima dată în Europa de Est. Va ajuta mult toți sportivii", a zis Cristian. cifră: 8.146 de locuri va avea până la urmă stadionul "Arcul de Triumf", incluzând aici și cele de la masa presei

Citește și alte știri despre stadioanele din București: Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, l-a făcut praf pe Nicușor Dan. „Gabi a fost...„
Libertatea
Comentarii (125)
cneius  •  12 Septembrie 2020, 11:22

O fi stadionul frumos dar..sa vedem cit va tine gazonul...

Titi Suru  •  11 Septembrie 2020, 20:44
Postat de rocky2 pe 11 Septembrie 2020, 19:09

Gigismul deja este interzis! Bunul simt il interzice!

da jakardea .. , vorbesti de bunul simt ala care v-a retrogradat pe voi !!

Costel Chelaru  •  11 Septembrie 2020, 19:23

Deci taiem o bucata de stadion sa vedem o biserica...,vai de capul vostru...sa puneti si tamaie la intrare

Vezi toate comentariile (125 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Botoșani
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Fotbal, Liga 1
Dinamo - UTA Arad
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga 2
Padeborn - Hamburger
Digi 4
21:45 Fotbal, Serie A
Bologna - Parma
Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga
Cadiz - Sevilla
Digi 2
Program TV complet

Liga 1