SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE, ORA 15:00, ÎN DIRECT LA TVR1 ŞI EUROSPORT

Atenţie! Se sare! » Azi se dă startul etapei de Cupă Mondială de la Rîşnov, prima întrecere după Olimpiada de la Soci

Carina Vogt, proaspătă campioană olimpică la Soci se antrenează de două zile pe trambulina de la Rîșnov +1   FOTO
Carina Vogt, proaspătă campioană olimpică la Soci se antrenează de două zile pe trambulina de la Rîșnov

Articol de - Publicat sambata, 01 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 februarie 2014 23:40

Cele mai bune săritoare din lume, în frunte cu proaspăta campioană olimpică Carina Vogt, vor participa la întrecerile din 1 şi 2 martie, de la Rîşnov.

La un an de la inaugurare, trambulina K90 de la Rîşnov îşi face debutul în circuitul mondial al competiţiilor de prim rang. Azi şi mîine, complexul de sărituri de la poalele Postăvarului va găzdui, în premieră, o etapă de Cupă Mondială rezervată senioarelor.

Este prima întrecere după Jocurile Olimpice de la Soci şi şi-au anunţat participarea 50 de sportive, toate din topul mondial fiind în căutare de puncte.

Printre vedete se numără campioana olimpică, reprezentanta Germaniei, Carina Vogt (22 ani), şi japoneza Sara Takanashi (17 ani), deţinătoarea recordului de victorii în Cupa Mondială.

Austriaca Daniela Iraschko-Stolz, prima săritoare care a depăşit 200 de metri în zbor şi care s-a clasat de 13 ori pe podiumul Cupei Mondiale, s-a retras din concurs după ce joi a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul stîng. Stolz, în vîrstă de 30 de ani, s-a accidentat la începutul săptămînii, în timpul antrenamentelor.

România va fi reprezentată de Dana Haralambie, pe care o încearcă emoţii mari. "Mă străduiesc să trec peste ele şi mă voi concentra să obţin un loc cît mai bun. În acest sezon, cel mai bun rezultat obţinut a fost clasarea în primii douăzeci", a spus Haralambie.â

Zăpadă ascunsă în pădure
Temperaturile pozitive de la începutul acestui an şi lipsa ninsorilor au lăsat Valea Cărbunarilor, unde sînt amplasate trambulinele, fără zăpadă. Pentru a nu risca anularea concursului, preventiv, organizatorii au adunat în pădure zăpada căzută la sfîrşitul lui ianuarie şi au acoperit-o cu crengi de brazi pentru a o feri de razele soarelui.

"Am făcut ca ruşii la Soci. Am stocat zăpadă în pădure pentru a o putea aşterne în zona de aterizare, iar frigul din ultimele zile ne-a ajutat să pornim instalaţia de zăpadă artificială pentru trambuline. Pînă la urmă am avut noroc", a mărturisit un membru din comisia de organizare.

7.000 de euro va primi sportiva clasată pe primul loc şi vor fi acordaţi bani pînă la locul 15, al cărui premiu este de 500 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează