ALTELE  ·  LUPTE GREO-ROMANE

Aur pentru România! Alin Alexuc a câștigat finala Campionatului European de Lupte greco-romane

Articol de — Marti, 11 Februarie, 22:46

Alin Alexuc Ciurariu (30 de ani) a câștigat în această seară medalia de aur la Lupte Greco-romane, la Campionatul European de la Roma.

Alni Alexuc, care mai avea în palmares două medalii de bronz (CE 2018 și CE 2019) l-a învins în finală la categoria 130 de kilograme pe georgianul Levan Arabuli, scor 6-1. Sportivul care este legitimat la Dinamo i-a învins la acest campionat european pe rusul Zurabi Gedakhauri (4-0), pe azerul Sabah Saleh Shariati (3-2), pe ucraineanul Kuchimii Mykola (2-1) și pe georgianul Levan Arbuli. 

Aceasta a fost a doua medalie de aur din istoria recentă a luptelor românești, după cea adusă de Mihai Mihuț în 2018.

Astfel, Alin demonstrează că are șanse mari să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El poate obține calificarea la turneele de calificare de la Budapeste (19-22 martie) sau Sofia (30 aprilie - 3 mai).La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, elevul antrenorilor Arghira Anton si Petre Cărarea luptat pentru medalia de bronz, dar a fost învins de turcul Cenk İldem.

La categoria 55 de kilograme, tot la Roma, Florin Tița nu a avut forța necesară să treacă de campionul mondial Nugzari Tsurtsumia (Georgia), în finala mică, și a ocupat locul 5. Mihai Mihuț (63 kg) a ratat și el șansa de a urca din nou pe podiumul european, după ce a fost învins de Erik Torba (Ungaria), cu 6-3, în finala pentru bronz.

Citește și: 

FOTO: facebook.com/alinalexuc.ro/Video: Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru. „E o mafie de nu se mai poate„

Libertatea

Comentarii (2)

eugen555  •  12 Februarie 2020, 01:41

Bravo domnule....!Felicitari,in penuria asta de rezultate ,a sportului romanesc in general,rezultatul e exceptional!!!

Mihai Dinu  •  12 Februarie 2020, 00:17

Felicitari d-le A.A.Ciurariu, tine-o tot asa si poate ne reprezinti si la Tokyo ca tare ´ sarac´ a ajuns sportul romanesc, felicitari si bafta!

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1