SPORTURI  »  HOCHEI  »  PATINOAR

Primăria București a abandonat patinoarul „Mihai Flamaropol”! Acuzații grave de la UTI: „Nu își propuseseră să îl termine și nici să plătească pentru lucrările executate”

Lucrările au fost abandonate la patinoarul „Mihai Flamaropol” Foto: Libertatea +7   FOTO
Lucrările au fost abandonate la patinoarul „Mihai Flamaropol” Foto: Libertatea

Articol de GSP - Publicat marti, 11 februarie 2020 09:08

Patinoarul „Mihai Flamaropol” a fost închis în 2012, când a fost dărâmat. În 8 ani, noua arenă e gata doar în proporție de 35%, iar din septembrie anul trecut, după ce Primăria Capitalei a reziliat contractul cu asocierea UTI-Astaldi, constructorul care câștigase contractul de 22 de milioane de euro în urma licitației, nu s-a mai mișcat un pai.

Din cauza diverselor probleme, ridicarea propriu-zisă a noii arene a început abia în septembrie 2017! Acum, între UTI-Astaldi și PMB există mai multe litigii pe rolul instanțelor de judecată, niciunul dintre acestea nefiind soluționat!

PMB redusese bugetul alocat construcției încă de la debutul lui 2019, cu jumătate de an înainte de rezilierea contractului, ceea ce arată că nu își propusese să îl termine și nici să plătească asocierea pentru lucrările executate. PMB nu a înțeles nici în ultimul moment necesitatea de a acorda importanța cuvenită unui obiectiv de importanță semnificativă pentru bucureșteni”, susțin reprezentanții firmei UTI, conform Libertatea.

+3 FOTO

Există informații că PMB vrea să reconstruiască arena prin Compania Națională de Investiții (CNI), conform unor surse Libertatea. Ministrul tineretului și sportului ar fi promis că sprijină demersul.

„Efectul direct al acestei situații generate de PMB, prelungirea semnificativă a duratei de execuție a lucrărilor, a determinat și creșterea costurilor indirecte ale asocierii cu mult peste valorile estimate la data elaborării ofertei”
UTI-Astaldi

3.100 de locuriși o suprafață de 9.500 de metri pătrați ar trebui să aibă patinoarul. Acoperișul ar trebui să fie unul pietonal

82 de autoturismear urma să aibă parcarea patinoarului

FOTO: Stadiul lucrărilor la patinoar în iulie 2018

VIDEO: Stadiul lucrărilor la patinoar în octombrie 2019

Citește mai multe pe Libertatea.ro!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
steaua.libera
steaua.libera  •  11 Februarie 2020, 11:04

Firea și confortul termic - cartiere cu blocuri fără căldură și fără apă caldă

steaua.libera
steaua.libera  •  11 Februarie 2020, 11:01

Firea și sportul: 1. Patinoarul - niciun progres. 2. Sala polivalenta promisa - nu exista nici pe hârtie. Firea și traficul: 1. benzile unice pentru mijloacele de transport pe care le-a promis: 0 (zero). 2. Problema traficului rezolvată - nici pe departe. Firea și spitalele: 1. Investiții noi - niciuna. 2 Investiții in curs care au fost finalizate - Spitalul Gomoiu - 80% din buget dedicat reclamelor, furt de zile Mari. 3. Spitalul regional promis de partidul G Firea - nu există nici pe hârtie

vladutz13
vladutz13  •  11 Februarie 2020, 11:00
Postat de Codin Gheorghe pe 11 Februarie 2020, 10:34

Un articol simpu, la obiect si impartial. Dar nu vedem si pozitia primariei. Sau si acest articol face parte din pachetul de pregatire pentru locale?

Chiar nu are rost pozitia primariei cand mint de crapa pietrele sau na, de inghetam in apartamente. Nu ai vazut ce minciuni au putut debita in weekend. Articolul este perfect corect!! Eu trec periodic pe langa stadion, din momentul in care a inceput santierul eu chiar eram surprins cat de repede se ridica... discutam cu prietenii ca e singurul santier al primariei care merge asa de bine. Si pe urma de nicaieri aud ca au reziliat contractul pt ca nu se face nimic. Zona crepusculara nene... nu zic ca nu erau intarzieri dar lucrurile oricum se miscau, se lucra pana seara tarziu, chiar si in weekenduri... solutia in situatii din astea sunt penalizari, nu sistare completa. De un an nu se mai intampla nimic acolo!!! Probabil pana acum l-ar fi terminat. Oprescu a fost primar slab, nu a facut mai nimic dar macar nu a sabotat orasul ca voluntariana asta...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează