SPORTURI  »  ALTELE  »  JO TOKYO

Avertisment: „Jocurile Olimpice în 2021, doar dacă se găsește un vaccin împotriva COVID-19”

Cercurile olimpice în Tokyo FOTO: Guliver/GettyImages +30   FOTO
Cercurile olimpice în Tokyo FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 13:19

Devi Sridhar, o profesoară specializată în politici de sănătate globală, spune că e irealist să credem că JO de la Tokyo ar putea avea loc fără a exista un vaccin împotriva COVID-19.

Amânarea ediției de la Tokyo pentru 2021 a fost privită cu ușurare de sportivi, însă Devi Sridhar, profesoară la Universitatea din Edinburgh, spune că desfășurarea celui mai mare eveniment sportiv depinde de un lucru esențial. „Mă gândeam că un vaccin va apărea cam într-un an și jumătate, dar sunt tot felul de semnale că ar putea apărea mai repede. Dacă îl vom avea într-un an, atunci Jocurile Olimpice s-ar putea ține”, a spus Sridhar pentru BBC Sport.

Importanța vaccinului 

Ea a adăugat și că oficialii din Comitetul Internațional Olimpic au făcut bine că au spus că vor reevalua situația în funcție de felul în care se dezvoltă pandemia. „Vaccinul va schimba paradigma lumii, dacă va avea efect, va fi ieftin și în cantități în care să ajungă pentru toată lumea”, a subliniat Sridhar. 

O autoritate academică în domeniul sănătății, Sridhar și-a exprimat opinia despre evenimentele sportive și pe Twitter-ul personal. „Vestea dureroasă pentru sport este că și atunci când măsurile de carantină se vor relaxa și țările se vor baza pe altfel de strategii, să aduci împreună mii de oameni din toate colțurile lumii e periculos. Aceste evenimente sportive ar putea produce o nouă răspândire în masă și de aici s-ar dezechilibra din nou sănătatea, economia și societatea”, a scris ea.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie-8 august 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, ele trebuiau să se desfășoare între 24 iulie-9 august 2020. 

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

2.2 milioanede oameni la nivel global au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2

10.181 de cazuriau raportat până sâmbătă autoritățile japoneze

Citește mai multe știri despre sport:

Cum se antrenează înotătorii în această perioadă: pe simulatoare, în piscine în miniatură sau pe barul de la bucătărie

COVID-19. Eddie Cotton, un arbitru celebru din box, a fost răpus de coronavirus, el a condus disputa istorică dintre Lennox Lewis și Mike Tyson

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează