SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE JUNIORI ŞI TINERET

Băieți de viitor » Barca de patru rame a României a câștigat titlul mondial la Rotterdam

Ștefan Berariu, Cosmin Pascari, Vasile Țigănescu și Constantin Hârgău, imediat după ce au terminat cursa pentru aur // FOTO WorldRowing
Ștefan Berariu, Cosmin Pascari, Vasile Țigănescu și Constantin Hârgău, imediat după ce au terminat cursa pentru aur // FOTO WorldRowing

Articol de - Publicat luni, 29 august 2016 00:00

Barca de patru rame a României a câștigat ieri titlul mondial la Rotterdam, fiind a treia medalie a delegației tricolore.

România a cucerit trei medalii la Campionatele Mondiale de juniori și tineret care s-au disputat pe canalul "Willem-Alexander Baan" de la Rotterdam.

Cea mai strălucitoare dintre ele a venit în cursa de juniori, patru rame. Ștefan Berariu, Cosmin Pascari, Vasile Țigănescu și Constantin Hârgău, care câștigaseră și una dintre semifinale, și-au surclasat ieri adversarii în finală.

Românii au terminat cu aproape două bărci avans față de Marea Britanie, englezii având peste 5 secunde handicap, și la nu mai puțin de 11 secunde distanță de Germania, a treia clasată. SUA, Grecia și Italia au fost celelalte finaliste.

Două medalii la tineret

A fost singura medalie câștigată de "tricolori" la juniori, celelalte două, una de argint și una de bronz, venind de la tineret. Fetele din barca de patru rame, în componența Ana-Maria Simion, Alina Pop, Mădălina Hegheș și Diana Mihai, au cucerit argintul, fiind devansate doar de americance. Au depășit în schimb Olanda, Marea Britanie, Germania și Belarus.

A treia medalie au adus-o fetele din barca de dublu vâsle, Iuliana Bejinariu și Ioana Vrânceanu. Cele două au trecut linia de sosire cu al treilea timp, depășite de Marea Britanie și Belarus.

13bărci a avut România la Mondialele de la Rotterdam. 7 dintre acestea au reușit calificarea în finală, 5 la tineret și 2 la juniori

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează