SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE HALTERE

Bronz pentru România! Cristina Iovu, sportivă naturalizată, a urcat pe treapta a treia a podiumului la CM de haltere

Articol de - Publicat sambata, 03 noiembrie 2018 20:08

A treia zi de întreceri la Așgabat, în Turkmenistan, a adus o medalie pentru delegația României. Cristina Iovu, născută la Chişinău şi care, în trecut, a reprezentat Republica Moldova şi Azerbaidjanul, a obţinut bronzul la aruncat, cu o reușită de 123 kg.

Înaintea ei s-au clasat thailandeza Sukanya Srisurat, cu 127 kg, și chinezoaica Wanqiong Zhang, cu 124 kg. La smuls, sportiva tricoloră în vârstă de 25 de ani a bifat 97 de kg, o reușită care a clasat-o pe poziția a cincea.

Ea a adunat 220 de kilograme și s-a clasat la total pe locul al patrulea, fiind la 5 kg de medalii. Pe podium au urcat Sukanya Srisurat, cu 232 kg, Yajun Li, cu 225 kg, și Wanqiong Zhang, tot cu 225 kg.

Tot azi, Elena Ramona Andrieș s-a clasat pe locul al cincilea la total, la categoria 49 kg. Românca a adunat 188 de kg, aurul revenind thailandezei Chayuttra Pramongkhol, cu 209 kg, argintul chinezoaicei Zhihui Hou, cu 208 kg, iar bronzul chinezoicei Huihua Jiang, cu 206 kg. La smuls, Andrieş a fost a 9-a, cu 83 kg, în timp ce la aruncat a fost pe 5, cu 105 kg.

La CM 2018, competiţie de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, România va mai fi reprezentată de Loredana Elena Toma (64 kg) și de Nicolae Onica (96 kg).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  04 Noiembrie 2018, 13:30

Performante foarte bune si la mare distanta de restul europencelor din competitie. E foarte greu sa te bati cu asiaticele, Iovu e singura momentan din Europa care a luat medalie (fie ea si mica) in competitiile feminine. Sunt curios de ce participam doar cu 4 sportivi, i-au trimis doar pe cei cu sanse la medalie, sau care sunt motivele?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează