SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Calificări înghețate » Ana Maria Popescu rămâne prima

Ana Maria Popescu (stânga) păstrează în continuare cele mai mari șanse de a merge la Tokyo Foto Augusto Bizzi
Ana Maria Popescu (stânga) păstrează în continuare cele mai mari șanse de a merge la Tokyo Foto Augusto Bizzi

Articol de - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 17:49

Ultimele concursuri care stabileau ierarhiile finale pentru Tokyo se vor disputa atunci când situația mondială va fi sigură, a anunțat federația internațională. Ana Maria Popescu rămâne lider la spadă individual

Criza internațională profundă cauzată de pandemia de COVID-19 răscolește toate sporturile și competițiile. După un anumit răgaz pe care și l-a acordat pentru a cântări situația, Federația Internațională de Scrimă a luat hotărâri ferme în ce privește concursurile, mai ales cele care contau pentru calificarea la JO de la Tokyo, amânate pentru 23 iulie-8 august 2021. Astfel, toate întrecerile din lunile aprilie, mai și iunie, aparținând sezonului 2019-2020, sunt anulate.

Partea legată de Tokyo prevede că „se vor menține rezultatele și calificările obținute până în martie 2020. Clasamentele sunt înghețate și se vor reactiva atunci se vor putea ține ultimele competiții care contează pentru calificările olimpice și care au fost amânate”, se arată într-un comunicat semnat de președintele FIE, Alișer Usmanov. Aceste întreceri sunt Grand Prix-uri de floretă feminin și masculin, etape de Cupă Mondială la sabie feminin și masculin, respectiv spadă feminin și masculin.

Spre a cincea participare

Dintre sportivii români, Ana Maria Popescu se afla – și rămâne acolo - într-o poziție foarte bună pe traseul calificării la Tokyo, cea de lider la spadă individual feminin. Sportiva în vârstă de 35 de ani are în vedere participarea la a cincea ediție olimpică din carieră, o serie începută la Atena 2004 și încununată cu aurul pe echipe de la Rio 2016 și argintul individual de la Beijing 2008. Nicio echipă tricoloră nu era în cărți pentru Tokyo. 

„Începând cu Tallinn, prima competiție a sezonului, unde totul a mers perfect, și continuând cu Doha și Havana, unde am reușit să mențin nivelul, pot spune ca sunt mulțumită de scrima pe care am arătat-o” - Ana Maria Popescu

Concursurile amintite mai sus, urmate de cele patru zonale calificante pentru JO, se vor organiza atunci când vor fi bifate mai multe condiții esențiale: când situația mondială va fi sigură, când se vor putea realiza antrenamente și pregătiri adecvate și echilibrate ale sportivilor, când nicio federație nu va fi reținută de la participare și când se vor fi disputat deja unele întreceri internaționale pregătitoare, inclusiv Grand Prix și Cupă Mondială. 

FIE a precizat că se va consulta permanent cu confederațiile, cu Comisia Medicală și a Sportivilor, cu Consiliul Antrenorilor, dar și cu federațiile naționale pentru o planificare corectă.

2 victoriiîn acest sezon are Ana Maria Popescu, în concursurile de la Tallin și la Doha

Ce are o campioană olimpică în pod? Ana Maria Popescu a dezvăluit ce a motivat-o între competițiile de la Londra și Rio

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează