SPORTURI  »  ALTELE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Camelia Potec vrea lămuriri de la ministrul Ionuț Stroe: „Nu înțeleg de ce natația nu este între sporturile care-și pot relua activitatea”

Camelia Potec
Camelia Potec

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2020 13:33

Camelia Potec (38 de ani), președintele FR Natație, spune că „s-a dovedit că prin apă nu se transmite virusul. La natație măsurile care trebuiesc îndeplinite sunt ușor de realizat”.

Între sporturile anunțate de ministrul Ionuț Stroe că pot să-și reia activitatea centralizat, păstrând măsurile impuse de autorități, nu se află și înotul. Camelia Potec, președintele FR Natație și Pentatlon Modern, nu înțelege de ce s-a făcut această omisiune.

- Doamna Potec, ați ascultat conferința ministrului Ionuț Stroe?

- Da și spun clar că măsurile nu mi se par foarte clare. Pe de altă parte, nu înțeleg însă de ce înotul nu a fost luat în considerare pentru că și noi putem să îndeplinim normele cerute de Ministerul Sănătății și de Minsterul Tineretului și Sportului.

- Puteți să detaliați?

- Da. Specialiștii au stabilit că virusul nu se transmite prin apă. Înotul în bazin e unul dintre cele mai sigure sporturi. Apa e clorinată, nu de puține ori a fost folosită ca dezinfectant la curățarea străzilor.

- Unde ar trebui să intre înotătorii din lotul olimpic în cantonament?

- Dacă e vorba de regim închis, cu cazare, masă, stat în izolare, atunci la Centrul Olimpic de la Izvorani. Dar noi ne putem pregăti, la fel de bine, și în bazinul de la Complexul "Lia Manoliu", acolo unde e bazin în aer liber. Sportivii nu iau contact unul cu altul, sunt 10 culoare, de doi metri și jumătate fiecare, nu se ating. Noi am pus pe hârtie tot planul pe care ar trebui să-l urmăm.

- Ați încercat să luați legătura cu ministrul?

- Am încercat, dar nu am reușit până acum. Vreau să-i explic acel plan pentru că, repet, la natație, normele sunt ușor de îndeplinit. Sportivii pot veni la bazin cu autoturismul propriu, nu trebuie să facă duș acolo. Au nevoie decât de o băncuță pe care să-și lase lucrurile. Și de schimbat, ei au experiența și se schimbă doar cu ajutorul unui prosop, afară, în aer liber.

- Ar trebui testați însă!

- Și asta se poate realiza. În alte țări înotătorii sunt testați cu acele teste rapide la intrarea în apă, după care fac antrenamentele. Repet, măcar sportivii din lotul olimpic, noi nici nu avem mulți, maximum 10, ar trebui să intre într-un program centralizat!

VIDEO. Fotbaliștii din Liga 1 intră de azi în izolare totală

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

2 înotătoriromâni sunt calificați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo: Robert Glință și Daniel Martin, ambii la 100 metri spate

Citește și alte știri de actualitate:

Fotbaliștii din Liga 1 intră de azi în izolare totală » Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „Iată ce trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente”

Scene desprinse din schițele lui Caragiale la ședințele Consiliului de Administrație din handbal: „Noi votăm ceva, pe site apare altceva!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  05 Mai 2020, 18:33

@cornelconasu...dacă ai știi cât au căutat unii caseta din cârciuma în care s-au văzut cei doi și cât s-a oferit pe ea îți pleacă mintea cu sorcova

cornelconasu
cornelconasu  •  05 Mai 2020, 15:21

Măi potecuța neichii, când ne povestești și tu idila cu moș Ion în urma căreia te-ai pricopsit cu un Range Rover ! Tu și Lorette ați vrut Range, Andreea marin și Ferentz au vrut Mercedes, iar micutza Simo, Porsch !!!

1000833093403035
Bolon Yokte  •  05 Mai 2020, 14:27

După 1990 nici un guvern nu a fost interesat de sport,toți miniștri sportului au fost nepricepuți sau neinteresați de sport,și de aceea sportul românesc e în cadere libera acum, e în cap cum se spune.Ce speră să obțină o mare campioana -Camelia Potec de la min.sportului ionuț stroe? Va obține nimic! Ce reușit Țiriac ales președinte F.R.Tenis? Nimic! Cu ce l-a ajutat ionuț stroe? CU NIMIC!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează