SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Scene desprinse din schițele lui Caragiale la ședințele Consiliului de Administrație din handbal: „Noi votăm ceva, pe site apare altceva!”

Alexandru Dedu
Alexandru Dedu

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2020 12:06

Cum trec propunerile Federației: „lucruri votate la grămadă, făcute special ca să înțeleagă fiecare ce vrea”, spun oamenii de handbal. „De multe ori noi votăm ceva, iar pe site apare altceva”, e acuzația gravă a unui alt membru în Consiliul de Administrație.

Ultima ședință a Consiliului de Administrație a FRH a mai scos la iveală un nou aspect. Membrii CA spun că una discută și alta se votează în cadrul ședințelor. 

Gazeta a făcut rost de înregistrarea discuțiilor de la ultima videoconferință, iar anumite pasaje duc cu gândul la o schiță scrisă de Ioan Luca Caragiale.

Pe ordinea de zi a ședinței, la punctul 2, era modalitatea de desfășurare în vederea încheierii sezonului 2019/2020 până la sfârșitul lunii iunie la Liga Florilor. Gheorghe Tadici a avut o intervenție și le-a spus tuturor că ori se joacă toate meciurile, în sistem campionat, duminică-miercuri-duminică, ori nu se mai joacă nimic. Toată lumea a fost de acord și apoi s-a trecut la vot. 

Ce s-a votat, de fapt? Varianta Federației era una singură, prezentată de FRH: disputarea restanței AHCM Slobozia-CSM București, în etapa a 17-a, pe 24 iunie. Ce a ieșit și ce au votat membrii CA, având în vedere că înaintea votului Gheorghe Tadici propusese disputarea tuturor partidelor din Liga Națională!

Iată cum a decurs votul:

Flavius Sâsâeac: Sunt pentru a se juca!
Petru Ghervan: Dacă se poate juca un joc, atunci se pot juca toate!
Gheorghe Bejinariu: Având în vedere că la masculin, ca și la feminin, se joacă handbal, sunt de acord.
Mihai Bocan: De acord!
Remus Drăgănescu: De acord
Veniamin Lupan: Varianta nu mi se pare că ar aduce o egalitate. Nu sunt de acord.
Claudiu Evi: De acord, cu o mențiune că la Divizia A...
Ali Nurhan: De acord cu jucarea.
Gheorghe Tadici: Ori se joacă toate, ori niciunul.
Ali Nurhan: Corect!
Steluța Luca: Nu sunt de acord
Daniel Kotecz: De acord
Doru Manea: Nu sunt de acord sub nicio formă
Sorin Dinu: Nu sunt de acord
Alexandru Dedu: De acord
La final, pe site-ul FRH, la hotărârea luată cu privire la acest vor, s-a scris:
- Cu 10 voturi "pentru" și 5 voturi "împotrivă (Dinu, Luca, Manea, Tadici, Lupan) se aprobă modalitatea propusă pentru încheierea până la sfârșitul lunii iunie, fără competițiile EHF, a Ligii Florilor MOL, Cupei României FAN Courier-feminin!

Ce spun cei care au votat?

Nurhan Ali: "Eu nu am votat doar pentru restanța Slobozia-CSM! Eu am votat pentru toate jocurile. Cum mă bagă pe mine la grămadă?"
Doru Manea: "Nu e prima dată când una se votează și altceva apare pe site!"
Petru Ghervan: "Se pun de multe ori lucrurile să se voteze la pachet pentru a putea să scoată la capăt nu știu ce vor cei din Federație. Am spus clar că sunt de acord să se dispute toate jocurile!"
Flavius Sâsâeac: "Am spus clar că sunt pentru jocuri. Dar atunci, era singura variantă pe care o puteam vota. Oricum e o decizie provizorie, decizia finală va fi cea din 18 mai!"
 

Așadar, din declarații se înțelege că Nurhan Ali și Petru Ghervan au fost împotriva, deși ei au fost trecuți la „pentru"! Precum în schițele lui nenea Iancu, cu steagurile lipsă: două la Prefectură, două la Primărie...

Citește și alte știri despre handbal:

Ziua și scenariul la FRH » Dinamo a răbufnit din nou: „Federația și-a pierdut echidistanța în detrimentul altor interese”

Restanța Slobozia - CSM București va stabili campioana Ligii Florilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  05 Mai 2020, 18:28

Domnule Ursescu au trecut doi ani și președintele Federației Române de Volei rămâne imaculat în paginile GSP. Același lucru despre Potec la FRN dar acolo înțeleg este garantat Țiriac. Dar la Volei nu înțeleg...

1391972634181505
Adrian Popescu  •  05 Mai 2020, 18:20

În lipsă de argumente GSP a început să lucreze cu înregistrări. Dar în înregistrările alea nu există și anunțul Dedu este tot președinte?

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Mai 2020, 15:38

cum si Spania a incheiat campionatul..am ramas oaia ..neagra a Europei(la asa conducere asa .C.A.)totusi cred ca pe 18mai se termina gluma(la fete un meci..la baieti toate jocurile,nu stiu cum au gandit)si nu prea le raman solutii multe,totusi cred ca nu se mai joaca nici un meci

Vezi toate comentariile (5)
Comentează