SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Ziua și scenariul la FRH » Dinamo a răbufnit din nou: „Federația și-a pierdut echidistanța în detrimentul altor interese”

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2020 10:48

Federația Română de Handbal a rămas singura din Europa care încearcă să mai joace partidele în Liga Națională. Spania a anunțat și ea că a „înghețat” sezonul.

Suntem unici în Europa. FRH a încercat până acum mai multe scenarii, le-a votat și răzvotat în ședințele Consiliului de Administrație. Cluburile nu știu în continuare ce o să facă, dacă vor putea juca, nu se știe sistemul care va fi urmat.

În ultima ședință a Consiliului de Administrație, desfășurată online luni, 4 mai, s-a votat ca fetele să ma joace un singur meci în actualul sezon, o restanță AHCM Slobozia-CSM București, iar băieții să mai dispute etapele rămase de disputat până la terminarea sezonului regulat, trei la număr. Plus ceva restanțe. 

Toate aceste meciuri ar trebui să aibă loc în luna iunie. Tot în ședința CA a FRH, s-a stabilit ca președintele FRH, Alexandru Dedu, să aibă săptămâna viitoare o videoconferință cu președinții cluburilor din Liga Națională, plus oficialii partidelor de pe primele două locuri în liga secundă. Separat, masculin de feminin. 

La câteva ore de la terminarea ședinței, cluburile au primit însă o hârtie de la FRH, prin care sunt anunțați că la ședința cu președinții, se va dezbate și posibilitatea prelungirii sezonului competițional 2020-2021, în lunile iulie-august, "cu scopul încheierii pe teren a competițiilor de seniori".

Reacție dură a campioanei Dinamo

Ovidiu Semen, team-managerul campioanei Dinamo București, a fost foarte tranșant cu privire la problema ridicată de FRH. "Să jucăm în iulie și august? Ce? Play-off și play-out s-a hotărât că nu se mai joacă, doar sezonul regulat? Sau apar acum noi surprize?", a întrebat Semen. 

"Eu întreb cu cine vom juca în august? Cu echipele actuale sau cu noile transferuri, că atunci apar la echipe jucătorii transferați în viitorul sezon. La Dinamo s-au opus să jucăm cu handbaliștii extracomunitari că sunt prea buni și acum vrei să continuăm competiția până la final fără ei? Nu mai zic că ajung unii jucători la alte echipe, ei pentru cine vor juca, pentru echipa actuală sau pentru viitoarele formații?", a mai declarat Semen.

Oficialul dinamovist se întreabă retoric, care e scopul? "La sfârșitul lunii ianuarie s-a încheiat perioada de transferuri pentru sezonul 2019/2020. Deci cum poți să joci cu jucătorii transferați pentru sezonul 2020/2021? Sau mai nou, la federația noastră se poate?", a subliniat Semen.

"Am cerut limită de străini, Federația nu dorește?"

Semen a mai expus câteva aspecte prin care FRH se contrazice prin deciziile luate. "La feminin, Vâlcea și CSM sunt la egalitate de puncte și mai sunt 7 etape rămase pentru a se stabili campioana. Federația stabilește să se joace o singură partidă, o restanță. La masculin, Dinamo are un avans de 5 puncte, dar sunt programate toate restanțele și etapele? Care e scopul?". 

Team-managerul lui Dinamo a amintit că în ședința CA de luni, pe ordinea de zi era și propunerea de a nu limita numărul de extracomunitari, dar în schimb obligativitatea cluburilor de a avea minim 8 jucători români pe foaia de joc. Plus obligativitatea înființării echipei a doua, cu jucători de 18-23 de ani. „Președintele FRH s-a opus cu vehemență, a ieșit din ședință, a amânat decizia", a punctat Semen. 

"Federația, din păcate, și-a pierdut obiectul de activitate și echidistanța în favoarea anumitor interese", a încheiat oficialul de la Dinamo.

Spania STOP!

Spania, care era singura federație, alături de România, care nu înghețase sezonul, a anunțat și ea luni seara că a pus capăt sezonului 2019/2020. Super Amara Bera Bera și Barcelona au fost desemnate campioane, pe baza clasamentelor existente la momentul întreruperii în luna martie. 

"Comitetul Executiv al Federației Regale Spaniole de Handbal a analizat propunerile prezentate de Consiliul de administrație cu privire la sfârșitul competițiilor naționale de handbal din cauza COVID-19. Acestea au fost acceptate, înțelegând gravitatea situațiilor de urgență pentru sănătate care se întâlnesc pe tot globul" - a anunțat federația spaniolă

Citește și alte știri din handbal:

Restanța Slobozia - CSM București va stabili campioana Ligii Florilor!

Dinamovistul Dan Savenco, povești senzaționale din trafic: „Le-au dat câinilor kilometrajul peste cap! Să vă spun ce mi-a zis o domnișoară”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează