HANDBAL  ·  COVID-19

Dinamovistul Dan Savenco, povești senzaționale din trafic: „Le-au dat câinilor kilometrajul peste cap! Să vă spun ce mi-a zis o domnișoară”

Dan Savenco
Dan Savenco

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 mai 2020 15:28

Dan Savenco (34 de ani), handbalistul campioanei en-titre Dinamo, nu duce lipsă de activitate în timpul pandemiei. Legitimat la CS Dinamo, acesta a fost detașat în stradă, fiind nevoit să-și schimbe temporar rolul. Din pivot, a ajuns agent.

„De la bun început, vă spun că eu sunt de fel un om tare liniștit, înțelegător. Amenzi n-am dat încă. Am obraz, n-aș putea s-o fac, fiindcă e ca și cum le-aș da peste nas oamenilor. Și celor alături de care lucrez, și celor care, probabil, că nu au atât de mulți bani ca să achite penalitățile. Știu că viața e grea, și mama are pensie mică, așa că am încercat să le explic tuturor cu frumosul. 

Dar am întâlnit niște situații… A venit cineva din Afumați, iar când a fost oprit a zis că merge să-și ia de mâncare din Crângași. Pe bune? 

Am oprit o domnișoară, mi-a spus că vine din Militari și se duce la Obor că acolo sunt cele mai bune ridichi! Serios? Și pe ce ton a spus-o… Dacă ar fi oameni bătrâni, care s-au obișnuit să cumpere doar dintr-un loc anume, poate ai înțelege, dar sunt tineri puși pe caterincă”, a declarat Savenco, potrivit Libertatea.

Dan Savenco: „Le-au dat câinilor kilometrajul peste cap”

„Mă gândeam zilele trecute: la cât se aleargă în București, ar trebui să fim campioni mondiali la atletism. Iar cei care nu fac jogging își scot câinii la plimbare. Eu nu vedeam atâția înainte. Mă gândesc acum, le-or da și cățeilor măcar o cană de apă?! Nu de alta, dar le-au dat kilometrajul peste cap!” - Dan Savenco

Dan Savenco: „În Ferentari e ca în favele”

Dan Savenco a fost trimis inițial la Secția 24 Poliție din Capitală, în Ferentari. Handbalistul a povestit experiența.„E favelă! Nu poți să-ți închipui exact, nu poți să descrii în cuvinte, uitați-vă pe net și apoi înmulțiți cu o sută ca să vă dați seama de realitate. 

Când am intrat pe stradă, am văzut șobolani mai mari decât o mâță. M-au întrebat colegii: «Ai curaj să intri în blocuri?». Am avut șansa de a merge acolo cu celebrul «Gargamel», m-a dus 10-15 minute prin, nu știu cum să numesc exact, locuințele alea. Vrei să ajuți, vrei să fugi, nu-ți vine să crezi, dar e un coșmar real. 

Ceea ce vedeți la TV din filmele americane, din ghetouri, sau viața la țară, în zone sărace, e pistol cu apă, pe lângă ce e în Aleea Livezilor”, a povestit Savenco pentru Libertatea. 

Citește și alte știri de actualitate:Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (3)
Mihai Corneliu  •  03 Mai 2020, 16:09

Perfect scris! Hai Dinamo!

Cornelia Gregg  •  02 Mai 2020, 23:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

silvinho911  •  02 Mai 2020, 22:31

Incepeti sa repostati aceleasi articole: https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/dan-savenco-scos-din-sarite-de-bucuresteni-pana-acum-nu-alerga-nimeni-pe-strazi-596968.html . Mai inlocuiti un paragraf si gata. Hai ca luam salariul si luna asta!

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1