ALTELE  ·  SPORT&CORONAVIRUS

Un fost campion olimpic luptă de două săptămâni cu coronavirus: „De departe cel greu virus pe care l-am îndurat”

Articol de — Luni, 23 Martie, 15:00

Fostul înotător sud-african Cameron van der Burgh, campion olimpic la Londra, luptă de două săptămâni cu noul coronavirus și are un sfat pentru sportivi care încă se antrenează zilele acestea.

Are 31 de ani, e campion olimpic la 100 m bras la Londra 2012 și s-a retras din sport în 2018, la finalul Mondialelor în bazin scurt unde cucerise două medalii de aur, iar în ultimele două săptămâni s-a înfruntat cu boala COVID-19, după cum a anunțat chiar pe contul personal de Twitter. 

„De departe, cel mai rău virus pe care l-am îndurat în ciuda faptului că sunt o persoană cu plămâni puternici – nu fumez, fac sport, că am un stil de viață sănătos și sunt tânăr – în categoria demografică de cel mai mic risc", a povestit Van der Burgh, citat de Reuters. 

„Chiar dacă simptomele cele mai severe, febra foarte mare, s-au ameliorat, încă mă înfrunt cu o oboseală foarte mare și o tuse reziduală de care nu pot scăpa. Orice activitate fizică, chiar și mersul, mă lasă epuizat ore întregi", a completat el tabloul înfricoșător. 

Sud-africanul a avertizat că sportivii care contractează virusul vor avea mari probleme pentru a reveni apoi în formă pentru JO, dacă acestea nu vor fi amânate și rămân cu data de start 24 iulie. „Scăderea formei fizice este imensă, iar infectarea mai aproape de ora competiției e cea mai rea. Sportivii care continuă să se antreneze se expun unui risc inutil", a avertizat Van der Burgh.

Citește și alte știri despre Coronavirus:Medicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1