SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ / CAMPIONATELE EUROPENE

Campioanele mondiale ratează podiumul » Băieții au adus încă un argint și un bronz pentru România

Articol de - Publicat duminica, 05 august 2018 14:24

Campioanele mondiale Gianina Beleagă și Ionela Lehaci-Cozmiuc au ratat medalia în proba de dublu vâsle categorie ușoară. Ca și anul trecut, la Europene, ele au terminat pe 4. La dublu vâsle, băieții sunt vicecampioni europeni.

UPDATE 15:10

România a mai adus o medalie de bronz și în proba masculină de opt plus unu format din Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie PÎrghie și Adrian Munteanu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cotate cu șanse mari la medalii, deși aveau de înfruntat adversare puternice, campioanele mondiale Gianina Beleagă și Ionela Lehaci Cozmiuc au terminat pe 4 la Europenele de la Glasgow, ratând podiumul! Medalia de bronz, de altfel, au pierdut-o pe ultimii metri!

Startul le-a fost fatal "tricolorelor" care nu au ținut ritmul cursei. Polonezele Weronika Deresz și Joanna Dorociak, care terminaseră pe 4 la Mondiale, s-au instalat în frunte. De altfel, Deresz dar cu Martyna Mikolajczak, nu cu Dorociak, erau campioane continentale en-titre.

În imediata apropiere campioana olimpică, olandeza Ilse Paulis, care face acum pereche cu Marieke Keijser! Cele două, care erau vicecampioane europene!
Ca și anul trecut la Europenele de la Racice, Gianina și Ionela nu au prins podiumul! Deși erau pe locul 3, pe ultimii metri, cu un cioc de barcă, le-au întrecut și elvețiencele Patricia Merz și Frederique Rol.

O probă extrem de echilibrată, cu multe bărci valoroase, dovadă și varietatea de nume de la competițiile majore. La Jocurile Olimpice de la Rio a fost podium cu Olanda, Canada, China, la Mondialele de anul trecut ordinea a fost România, Noua Zeelandă, SUA, iar acum la Europene, Olanda, Polonia, Elveția.
Beleagă și Lehaci au șanse de revanșă peste o lună, la Mondialele de la Plovdiv.

Clasament cursă
1. Olanda 6:57,350
2. Polonia 6:58,390
3. Elveția 7:00,360
4. România 7:00,580
5. Italia 7:05,260
6. Marea Britanie 7.08,340

Băieți de argint

Cursă impresionantă reușită de Ioan Prundeanu și Florian Enache în proba de dublu vâsle. "Tricolorii" au reușit să câștige medalia de argint, dar au fost foarte aproape chiar de aurul continental. Deși erau pe locul 5 la jumătatea cursei, "tricolorii" au reușit să ridice strocul și ritmul cursei. Au trecut pe 3 la 1.500 de metri și apoi au intrat în bătaia pentru medalii.

Una dusă în patru cu bărcile fin Franța, Marea Britanie și Polonia. De altfel, la final, toate cele patru bărci au fost diferențiate în mai puțin de o secundă! O cursă extrem de echilibrată și de tensionată.

A șasea medalie pentru România la actuala ediție după cele 3 de aur, un argint și un bronz cucerite sâmbătă!

Clasament cursă
1. Franța 6:10,210
2. România 6:10,710
3. Marea Britanie 6.10,840
4. Polonia 6:11,330
5. Elveția 6:18,660
6. Italia 6:18,830

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  05 August 2018, 15:36

Baietii de la dublu vasle au fost fenomenali, cursa tactica excelenta, aproape au castigat, cred ca au atacat o idee prea repede, iar francezii au revenit. Si baietii de la 8+1 au ratat la limita argintul, la fel si Beleaga si Lehaci bronzul, pe care chiar l-au avut in mana. Castigam clasamentul pe medalii la un European intr-un sport olimpic, e o performanta excelenta. SI poate ar merita si o stire care ne sa ne mai dea sperante ca poate revenim si in gimnastica, Ioana Stanciulescu a castigat aurul la sol la junioare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează