SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Campionii lângă puști » David Popovici se alătură unei inițiative originale

David Popovici pregătindu-se pentru o cursă la recenta Cupă a României Foto Raed Krishan
David Popovici pregătindu-se pentru o cursă la recenta Cupă a României Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2023 18:17 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 18:17

David Popovici va participa pe 27 august, la Londra, la un eveniment inedit, Sprint with the Stars, în care copii înoată alături de mari sportivi, campioni mondiali, olimpici și europeni

Obiectivul important al sportivului român cu profilul cel mai proeminent din 2022 încoace îl reprezintă Campionatele Mondiale de la Fukuoka, din Japonia, programate între 14 și 30 iulie. După ceea ce a realizat anul trecut la Budapesta la întrecerile lumii, apoi la Campionatele Europene de la Roma, tânărul de numai 18 ani e urmărit, admirat și dorit peste tot. 

Iar el îmbrățișează cauzele emoționante, se implică în evenimente care îi sunt aproape de suflet. Unul dintre ele se va desfășura la o lună distanță de Mondiale, pe 27 august, la London Aquatics Center.

Sprint with the Stars este o inițiativă deosebită, originală, în care înotători începători, copii, au ocazia de a se întrece cu cei mai buni sportivi ai lumii. Competiția se desfășoară doar în curse scurte, de 50 de metri, la toate stilurile, cei mai rapizi 9 concurenți din fiecare grupă de vârstă trec mai departe din serii spre finale. 

Acolo, pe linia din mijloc va înota una dintre vedetele invitate, care va urmări restul înotătorilor plecând cu un handicap calculat în funcție de vârstă.

David Popovici și o puzderie de vedete

Totul se va desfășura pe parcursul a 90 de minute frenetice, care oferă și spectatorilor o experiență aparte, cu muzică și artificii. Prima ediție s-a desfășurat în 2019, apoi, din cauza pandemiei de Covid-19, s-a reînnodat în 2022, când a avut loc pe 3 septembrie. 

Anul acesta, David Popovici se alătură unei liste strălucitoare de invitați, între ei britanicii Adam Peaty, triplu campion olimpic și optuplu campion mondial (bras), James Guy, dublu campion olimpic, cvadruplu campion mondial (fluture), Medi Harris, campioană europeană (spate), Anna Hopkin, campioană olimpică și cvintuplă campioană europeană (liber). 

Citește și: 

Un pilot român ia startul în ediția centenară a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans
ANDURANȚĂ
Un pilot român ia startul în ediția centenară a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans
Finala feminină promite dârzenie și spectacol » Își păstrează Iga Swiatek titlul sau triumfă varietatea Karolinei Muchova?
ROLAND GARROS
Finala feminină promite dârzenie și spectacol » Își păstrează Iga Swiatek titlul sau triumfă varietatea Karolinei Muchova?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează