SPORTURI  »  ALTELE  »  ANDURANȚĂ

Un pilot român ia startul în ediția centenară a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans

Filip Ugran // foto: Imago Images
Filip Ugran // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2023 16:07 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 16:23

În acest weekend va avea loc cursa de 24 de ore de la Le Mans. Este ediția centenară a legendarei întreceri, una la care va participa și un pilot român, Filip Ugran, care concurează pentru echipa italiană Prema în clasa LMP2.

  • Cursa de 24 de ore de la Le Mans va începe sâmbătă, la ora 17:00, și va fi transmisă în România pe Eurosport 2.
  • În cursele clasice de anduranță, de 6 sau 8 ore, piloții dintr-un echipaj se schimbă între ei pe parcursul întrecerilor. De obicei, un pilot conduce bolidul între 45 de minute și o oră înainte de a-i lăsa locul unui coechipier. 
  • La Le Mans, se întâmplă de multe ori ca un pilot să rămână la volan pentru două, chiar 3 ore!

Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) a ajuns la a patra rundă a sezonului, una care propune cea mai specială întrecere din calendar, cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franța).

La clasa LMP2 va concura și târgmureșeanul Filip Ugran (20 de ani), primul pilot român din Campionatul Mondial de Anduranță. Echipajul cu numărul 9, din care face parte Ugran, îi mai cuprinde pe olandezul Bent Viscaal, americanul Juan Manuel Correa și italianul Andrea Caldarelli.

Pilotul român Filip Ugran va concura în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans

Un pilot român ia startul în ediția centenară a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans
Filip Ugran // sursă foto: Instagram

Filip și coechipierii săi au avut un început decent de sezon. Runda trecută, la Spa-Francorchamps (Belgia), au fost chiar aproape de podium. Au încheiat cursa pe locul 4, după echipajele Team WRT, United Autosports și Inter Europol.

Ugran a adunat 31 de puncte în acest sezon:

  • Locul 7 în cursa de o mie de mile (8 ore) de la Sebring (Florida, SUA) 
  • Locul 5 în cursa de 6 ore de la Portimao (Portugalia) 
  • Locul 3 în cursa de 6 ore de la Spa-Francorchamps (Belgia)

Cursa de 24 de ore de la Le Mans oferă cele mai mari recompense piloților și constructorilor de pe locurile fruntașe. Câștigătorii vor primi câte 50 de puncte, față de cele 25 acordate în cursele de câte 6 ore.

În calificări, la volanul mașinii cu numărul 9 s-a aflat Bent Viscaal, care a obținut al optulea cel mai bun timp pe tur, 3:35.392 minute. Celălalt echipaj Prema, cu brazilianul Pietro Fittipaldi, pilot de rezervă Haas F1, a scos cel mai bun timp, 3:34.751.

Citește și: 

„Precum Charles Leclerc” » Pilotul Ferrari, luat peste picior de o companie aeriană după declarațiile unei vedete OnlyFans

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează