SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE

În concurs de ziua lui » Canoistul Cătălin Chirilă a intrat în calificările Cupei Mondiale de la Szeged

Cătălin Chirilă în acțiune FOTO Imago Images
Cătălin Chirilă în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 21:18 / Actualizat joi, 11 mai 2023 21:35

Cătălin Chirilă, campion mondial și european la canoe simplu pe distanța de 1.000 m, a împlinit, joi, 25 de ani și a sărbătorit concurând în prima competiție a noului sezon

Cătălin Chirilă a împlinit, joi, 25 de ani, însă aniversarea l-a găsit în concurs. Campionul european și mondial participă în aceste zile la primul concurs din acest an, Cupa Mondială de la Szeged. 

El a luat startul în calificările de la canoe simplu pe distanțele de 500 și 1.000 metri. Și-a câștigat seria în care a concurat pe ambele distanțe, deși vremea nu a fost deloc prietenoasă, cu vânt puternic și temperaturi scăzute. Toți participanții vin după cantonamente lungi de pregătire și astfel de condiții nu fac prea bine. 

Anul 2023 este unul extrem de important pentru că în luna august au loc Campionatele Mondiale, unde se dau primele bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Până atunci, Cătălin Chirilă va concura, vineri, la Szeged, în semifinalele celor două probe. Finala de la 500 de metri este tot vineri, iar cea de la 1.000 va avea loc sâmbătă.  După întrecerea de la Szeged, urmează încă un concurs de Cupă Mondială la Poznan între 26 și 28 mai.

 Campionatele Mondiale vor avea loc între 23 și 27 august la Duisburg, în Germania.

Alte participări tricolore

La concursul din Ungaria, România participă cu nouă sportivi dintre care două fete şi şapte băieţi. Tot joi direct în Finala A s-au calificat Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă, care au câştigat seria a doua la canoe dublu, 1.000 metri,  În prima serie, fraţii Adrian şi Victor Stepan s-au clasat pe locul 7 şi vor evolua în semifinale.

În semifinale şi-a asigurat prezenţa şi ucraineanca naturalizată româncă Olena Hryhorieva, clasată pe locul 5 în seria a doua la kaiac simplu feminin pe 1.000 m.

Citește și:

Încă un scandal la FRH » Arbitră minoră: „Belu mi-a spus că am țâțele mari" + Plângere penală pentru „grup infracțional organizat”

La Campionatele Mondiale de judo de la Doha, medaliații sunt recompensați și cu premii în bani + Care sunt sumele în alte sporturi

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează