SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Steaua și Dinamo au luat toate titlurile la Naționalele de canotaj » CSA și-a surclasat rivala: 14-6 la medalii de aur

Medaliile și tricourile de campioni oferite de FR Canotaj anul acesta
Medaliile și tricourile de campioni oferite de FR Canotaj anul acesta

Articol de - Publicat joi, 09 septembrie 2021 14:43 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 15:35

Campionatele Naționale de canotaj disputate pe lacul Snagov, au încheiat sezonul competițional 2021. Canotorii au intrat oficial în vacanță pentru o lună începând de azi, 9 septembrie

Marile rivale, cluburile departamentale Steaua și Dinamo au luat toate titlurile la Naționale. Surprinzător, Steaua a câștigat detașat duelul cu marea rivală și a cucerit 14 medalii de aur, față de doar 6 ale celor din Ștefan cel Mare.

A fost o dispută de la distanță între medaliații olimpici de la Tokyo. Campioana mondială în barca de dublu vâsle, Simona Radiș (Steaua) a cucerit două titluri naționale: simplu tineret și dublu vâsle, alături de colega sa, Alexandra Ungureanu. Ancuța Bodnar (Dinamo), coechipiera Simonei la Jocurile Olimpice, nu a luat startul decât cu barca de 8 plus 1. Dar Steaua a învins Dinamo la 8 plus 1. Asta în ciuda faptului că Dinamo a avut printre componentele bărcii pe cinci dintre canotoarele aceleiași probe de la Tokyo: Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Georgiana Dedu, Denisa Tîlvescu, Maria Tivodariu! Ambele bărci au avut cârmaci băieți: Adrian Munteanu (Dinamo), cârmaciul lotului olimpic al băieților, și Florin Ștefan (Steaua).

Steaua și Dinamo au luat toate titlurile la Naționalele de canotaj » CSA și-a surclasat rivala: 14-6 la medalii de aur
Magda Rusu și Gianina Juncănariu, campioanele de la dublu rame

”Steaua a avut în componență canotoare din lotul de tineret care au rămas în pregătire, au avut Europenele de tineret din Polonia, pe când Dinamo a venit cu senioarele, dar acestea au venit din vacanță, practic, după Jocurile Olimpice. Acest lucru s-a văzut”, au explicat antrenorii loturilor naționale, împărțiți și ei la cele două cluburi rivale.

Sportivi cu câte două titluri

Steaua și Dinamo au luat toate titlurile la Naționalele de canotaj » CSA și-a surclasat rivala: 14-6 la medalii de aur
Ioana Vrînceanu a câștigat aurul la simplu și cu barca de 8 plus 1 a Stelei

Alți doi vicecampioni olimpici, Ciprian Tudosă (dublu rame) și Ștefan Berariu (patru rame) au câștigat câte două titluri naționale în acest an. Au fost însă mulți canotori care au urcat de două ori pe primul loc la Naționale. Ioana Vrînceanu, Raluca Dinulescu, Mădălina Hegheș, Larisa Roșu, Magdalena Rusu, Alice Turcanu, Ionuț Prundeanu, Alexandra Ungureanu, Geanina Juncănariu, Simona Radiș, Bogdan Horodișteanu, Sebastian Cornea (Steaua), Florin Lehaci, Dumitru Ciobîcă, Ștefan Berariu, Claudiu Neamțu (Dinamo).

14 medalii de aur,trei de argint și două de bronz a cucerit Dinamo la CN de la Snagov. Bilanțul dinamoviștilor a fost de 6-12-2

Medaliații olimpici de la Tokyo participă în aceste zile la Campionatele Naționale, pe lacul Snagov

După Jocurile Olimpice, Simona Radiș a luat două medalii de aur și la Europenele de tineret: „A fost un test de mândrie pentru mine!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează