SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ / CAMPIONATE EUROPENE

VIDEO Zâmbetele de după medalii » Simona Radiș, cu gândul la Mondiale după „tezaurul” de la Europene: „Acolo se va vedea adevărata valoare”

Campioanele de la 8 plus 1 pe podium // Foto: Balint Czucz Photography
Campioanele de la 8 plus 1 pe podium // Foto: Balint Czucz Photography

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 19:50 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 20:18

Canotorii români au încheiat ediția de la Bled a Campionatelor Europene cu 6 medalii, 5 de aur și una de argint. Pentru ei, următorul obiectiv îl reprezintă Campionatele Mondiale din septembrie, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Primul aur de astăzi, în ordine cronologică, a fost adus de Ionela Cozmiuc la schif simplu categorie ușoară, unde și-a apărat titlul cucerit în 2022 la Munchen. Ea a vorbit și despre revenirea în pregătire a fostei partenere din barca de dublu, Geanina Beleagă, și de visul de a merge la Paris împreună.

VIDEO. Ionela Cozmiuc: „Mi-a spus că se întoarce și o aștept”

Mă așteptam să fie așa, mereu e mai ușor să ajungi în vârf și mai greu să te menții, dar a fost o cursă bună, cu un timp destul de bun, în grafic chiar pentru open, așa că nu pot decât să fiu bucuroasă. Pe grecoaică o cunoșteam, știam ce poate, că o să am o luptă grea, dar îmi pare bine că am învins-o”, a spus Ionela.

„Așa este, o aștept pe Geanina, mi-a spus că se întoarce și o aștept, cred că echipa noastră nu a dat tot ce putea. După cursa de la Tokyo am spus că Parisul nu mai este așa de departe, nici eu nu credeam, dar uite că lucrurile s-au aranjat în așa fel încât chiar putem visa la Paris”, a adăugat ea.

La dublu rame, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au triumfat după un finiș spectaculos.

Am făcut o cursă frumoasă, mă așteptam să recuperăm, dar să venim mult mai aproape la finiș. Cred că asta contează, să nu se îndepărteze adversarele prea tare, dar intenția a fost să ne facem cursa noastră și să fie bună.

- Ioana Vrînceanu, campioană europeană dublu rame

A fost mai greu decât data trecută, apa a jucat într-un mare hal azi, au fost valuri mari, dar ne-am ținut viteza, am știut că putem pe ultima parte, am urcat în finiș și am trecut primele. Olandezele au startul tare, am știut, dar ne-am văzut de viteza noastră și am avut încredere. 

- Roxana Anghel, campioană europeană dublu rame

Ancuța Bodnar: „Doamne ajută să rămânem sănătoase”

Multiplele campioane de la dublu vâsle Simona Radiș și Ancuța Bodnar au avut cea mai grea cursă din ultimii ani, dar s-au mobilizat pe final și au cucerit al patrulea titlu european consecutiv.

„A fost o cursă extraordinară, într-adevăr, nu am mai avut de mult una așa, ne bucurăm foarte mult și că am scos un timp foarte bun, este și record european și e mai bun decât timpul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Cursă grea, dar ne bucurăm că am reușit să dăm tot în ea și rezultatul s-a văzut. Ne continuăm șirul victoriilor, Doamne ajută să rămânem sănătoase să facem același lucru și la Campionatele Mondiale”, a spus la final Ancuța Bodnar.

Ultimul aur al zilei a venit în ultima cursă din program, la 8 plus 1 feminin.

A fost superbine la 8 plus unu, ne-am luptat acolo, pe prima parte, cu Marea Britanie, iar când am fost pe viteză ne-am îndepărtat de ele. Le-am spus fetelor că apa joacă, să avem grijă la valuri și ne-am concentrat pe lucrul ăsta.

- Roxana Anghel, campioană europeană 8 plus 1

O cursă pe cinste, dacă aveam încă una mai puteam, că am tras cu o zi înainte”, a spus și Magdalena Rusu. „A fost o pistă dificilă, cu valuri laterale, dar ne-am descurcat cu brio”, a adăugat Amalia Bereș, iar Adriana Adam e de părere că „a fost o cursă bună, ne bucurăm că și celelalte colege au obținut rezultate foarte bune”.

Dacă nu erau valurile și vântul din față, făceam și record, pista destul de incomodă, dar ne-am descurcat foarte bine”, crede și Mădălina Bereș.

Simona Radiș: „Sunt două medalii foarte muncite”

La fel ca la CE de anul trecut și la Mondiale, Simona Radiș a concurat atât la dublu vâsle, cât și la opt plus 1 în aceeași zi. La interval de aproximativ o oră. Și a cucerit aurul de fiecare dată. La premierea cursei unde a concurat alături de Ancuța Bodnar nu a participat, primind medalia mai târziu.

„De această dată am ratat premierea, dar Ancuța m-a așteptat, am făcut și câteva poze. Sunt două medalii foarte muncite, una mai greu de cucerit decât cealaltă, surprinzător, unde toată lumea se aștepta să câștigăm la distanță mare, am dat o luptă crâncenă”, a spus Simona. 

„Dar suntem mulțumite de felul în care au decurs lucrurile fiindcă timpul este foarte bun. La Campionatele Mondiale se va vedea adevărata valoare și adevărarul potențial”, a încheiat ea.

Citește și: 

Cinci medalii de aur și una de argint la Europenele de canotaj, bilanț final! » Triumf cu emoții pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar, Ionela Cozmiuc și-a păstrat titlul, victorii la dublu rame și 8 plus 1 feminin în ultima zi
CANOTAJ
Cinci medalii de aur și una de argint la Europenele de canotaj, bilanț final! » Triumf cu emoții pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar, Ionela Cozmiuc și-a păstrat titlul, victorii la dublu rame și 8 plus 1 feminin în ultima zi
Pretenții europene » Analiza unui sezon dominat de CSM București în Liga Florilor
LIGA FLORILOR
Pretenții europene » Analiza unui sezon dominat de CSM București în Liga Florilor

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Mai 2023, 22:46

...nu intereseaza pe nimeni de aceste sporturi ...eu nu ma uit la ele ...ce sa vad ?barca pe apa ?

Vmctp
Vmctp  •  28 Mai 2023, 20:52

Noroc ca avem cluburile sportive Steaua Bucuresti, Dinamo, Rapid si inca cateva, care tin sportul romanesc la suprafata. Daca am uita cateva momente de fotbalul dus in groapa de combinatorii anilor 90-00, fratii Becalii, Sandu, Mitica, si multi care au urmat dula, ar descoperi oamenii unele sporturi chiar mult mai misto. Felicitari cluburilor care antreneaza aceste sportive!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează