SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

VIDEO + FOTO Canotajul și-a onorat premianții din 2023 » Cinci titluri europene, două mondiale, 11 bărci calificate la JO 2024 răsplătite înainte de plecarea în cantonamentul de iarnă

Simona Radiș și Ancuța Bodnar premiate Foto Raed Krishan +8   FOTO
Simona Radiș și Ancuța Bodnar premiate Foto Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 20:14 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 20:31

Gala Canotajului Românesc a premiat toți sportivii și antrenorii care s-au distins în 2023, la seniori, tineret, juniori, iar Simona Radiș a fost desemnată din nou „Sportivul anului”, la fel ca în 2022

Gala Canotajului Românesc a strâns la Clubul Diplomatic din București toată crema din sportul cel mai bogat în medalii în ultimii ani. Nu doar cei care au urcat pe podium, ci și antrenori, staff medical, conducători, sponsori, veniți în ținute alese pentru a trage o linie aurie sub un 2023 plin de succese.

Medalii la Campionate Mondiale și Europene, de seniori, tineret și juniori, apoi calificarea masivă a bărcilor pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Nu mai puțin de 11 echipaje, câte au fost și la Barcelona 1992, doar că atunci nu exista acest sistem de triere.

Mulțumim că ne sunteți alături, simțim asta, acest banner devine foarte mic, neîncăpător, la început erau doi-trei, acum iată câți susținători avem, sper ca după Paris să fie și mai mulți, cât medaliile pe care le vom cuceri 
– Ciprian Tudosă

Radiș și Bodnar au închis lista premiaților

+4 FOTO

Rând pe rând, au primit cupe și au rostit cuvinte emoționate toți cei evidențiați, dar întregul eveniment s-a încheiat cu cele două canotoare care sunt neînvinse din 2020 încoace, Ancuța Bodnar și Simona Radiș. 

Din nou campioane europene, după cea mai strânsă cursă pe care au avut-o în ultimele sezoane, apoi regine detașate la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

După ce au primit trofeele de culoarea cuprului, Ancuța Bodnar a mulțumit tuturor, dar a încheiat exprimând recunoștință față de colega ei de barcă. 

În primul rând, Simonei pentru că împreună am reușit din 2020 să rămânem imbatabile. Sperăm ca la Paris să aducem o bucurie și mai mare decât cea de la Tokyo”, a spus ea.

Simona Radiș: „Să spunem că mai bine de atât nu se putea”

„Ancuța s-a ocupat de mulțumiri, eu o să vorbesc puțin despre anul acesta și despre cel care va veni”, a rostit imediat Simona.

„2023 a fost foarte bun, aproape de perfecțiune, pentru că există vorba aceea că mereu e loc de mai bine, în schimb la anul țintim spre acea perfecțiune și sperăm ca în urma Jocurilor Olimpice de la Paris să spunem că a fost totul perfect, mai bine de atât nu se putea. 

Sper ca împreună cu toți să revenim acasă cu toate medaliile de aur”, a elaborat Radiș.

Dacă tot v-am prins aici pe toți, vă mulțumesc la modul la general pentru implicare, pentru ceea ce faceți ca noi să dăm în continuare randament în curse. Sper să ne vedem și după Paris la fel de mulți cu medalii strălucitoare 
– Marian Enache

Noi nu putem decât să... promitem e mult spus, doamna Lipă mă pune mereu să promit, eu evit asta, că vom ajunge campioni olimpici. Eu pot să spun doar că împreună cu colegii mei muncim să ajungem pe cea mai înaltă treaptă a podiumului 
– Florin Lehaci

După doar câteva minute, Simona a fost rechemată pe scenă pentru a primi cupa pentru cel mai bun canotor al lui 2023 în România. A părut sincer surprinsă de această nouă recunoaștere, după ce fusese răspătită cu aceeași distincție și anul trecut.

„Eu sigur nu mai așteptam să revin aici. Mulțumesc mult, sunt onorată. Îmi doresc să fiu mereu stâlpul acela de susținere care e prezent acolo, când e nevoie de el, îmi doresc să devin o versiune mai bună a mea și să fiu o componentă importantă a echipei.

Sunt mulți oameni în spate care mă ajută, nu aș putea fără ei. M-ați luat pe nepregătite, ca niciodată, n-o să mă mai prindeți așa, să fiți siguri de asta”, a spus ea râzând.

„Alte promisiuni în plus nu pot să fac, am spus că voi da totul alături de coechipierele mele pentru Paris, și până acolo drumul va fi în ascensiune, va fi frumos și să fiți cu ochii pe noi fiindcă fiecare competiție la care vom lua startul noi va fi de neuitat”, a conchis ea.

După încheierea galei, cele două campioane au identificat, după întrebarea GSP, momentele de cea mai mare emoție, bune, dar și dificile, din 2023.

Mondialele de la Belgrad, momentul fericit

Canotajul și-a onorat premianții din 2023 » Cinci titluri europene, două mondiale, 11 bărci calificate la JO 2024 răsplătite înainte de plecarea în cantonamentul de iarnă
Bodnar și Radiș bucuroase pe podium la Belgrad Foto Raed Krishan

„Momentul fericit cred că este Campionatul Mondial, iar pentru mine, cel mai trist moment de anul acesta este pierderea bunicii”, a declarat Bodnar.

La fel cum a spus Ancuța, un moment foarte fericit a fost medalia de la Mondiale, dar eu țin să cred că este în balanță cu medalia de la Europene pentru că aceea a fost una greu de cucerit, cu suspans până la ultima lovitură și am răzbit și de acea dată”, a explicat Simona.

Am fost foarte fericite la Belgrad, sper să fim la fel și după Paris și să ne susțineți în continuare 
– Ioana Vrînceanu

De luni, 20 noiembrie, sportivii loturilor naționale vor fi în cantonamentul de iarnă din Italia, unul care va dura până în luna aprilie a lui 2024. 

Aș dori și ca celelalte federații să ia modelul nostru pentru că am demonstrat încă o dată că atunci când vrei, nu există nu poți. Deviza care mă caracterizează și cine mi-a călcat pragul biroului știe că asta scrie pe ușă la intrare, că nu există nu se poate. Există nu vrei, nu te interesează...”, a spus președinta ANS, Elisabeta Lipă.

„Aceasta este menirea mea în fruntea agenției, având în vedere că ne așteaptă un an foarte greu, Jocurile Olimpice bat la ușă, mai sunt câteva luni, calificările sunt în toi, România are deocamdată 60 de sportivi calificați, dintre care 44 sunt de la canotaj”, a subliniat ea. 

Citește și: 

Elisabeta Lipă, în lacrimi la Gala Canotajului » A amintit de recentul deces al campionului olimpic Dimitrie Popescu: „Durerea este foarte mare”
GALA CANOTAJULUI
Elisabeta Lipă, în lacrimi la Gala Canotajului » A amintit de recentul deces al campionului olimpic Dimitrie Popescu: „Durerea este foarte mare”
Carlos Alcaraz, prestație colosală în meciul cu Rublev de la Turneul Campionilor » Doar 2 erori neforțate și 100% procentaj la fileu
Turneul Campionilor
Carlos Alcaraz, prestație colosală în meciul cu Rublev de la Turneul Campionilor » Doar 2 erori neforțate și 100% procentaj la fileu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează