SPORTURI  »  ALTELE  »  NFL

Moment istoric în NFL! Primul jucător în activitate care anunță că e gay: „Mi-am dorit să fac asta de multă vreme”

Carl Nassib (28 de ani) a devenit primul jucător de fotbal american activ care anunță că este gay. // Foto: Guliver/GettyImages
Carl Nassib (28 de ani) a devenit primul jucător de fotbal american activ care anunță că este gay. // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 22 iunie 2021 15:53 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 16:18

Carl Nassib (28 de ani) a devenit primul jucător de fotbal american activ care anunță că este gay.

Cu ocazia „Pride month”, care celebrează protestele comunității gay din iunie 1969, împotriva agresiunilor polițiștilor din New York asupra persoanelor homosexuale, Nassib a postat un video pe Instagram prin care anunța că este gay.

„Sunt la casa mea din West Chester, Pennsylvania. Am vrut să spun că sunt gay. Mi-am dorit să fac asta de multă vreme, dar acum mă simt destul de confortabil pentru a-mi lua această povară.

Chiar am cea mai bună viață, cea mai bună familie, cei mai buni prieteni și cel mai bun loc de muncă. 

Sunt o persoană destul de introvertită și vreau să știți că nu fac asta pentru publicitate. Cred că e foarte important să existe vizibilitate.

Sper ca într-o zi un astfel de video și un astfel de anunț să nu mai fie necesare. Dar, până atunci, voi face tot ce pot pentru a promova acceptarea”, a spus Nassib.

Apărătorul celor de la Las Vegas Raiders a anunțat și că va dona 100.000 de dolari pentru „Trevor Project”, mișcare ca lucrează pentru reduce numărul sinuciderilor din rândul tinerilor americani din comunitatea LGBTQ+.

Pe lângă video, Nassib a postat și un mesaj atașat videoului.

„Din păcate, am așteptat acest moment timp de 15 ani. Abia de curând, datorită familiei și prietenilor, mi s-a părut posibil să spun public, cu mândrie, că sunt gay.

Sunt recunoscător și celor din NFL, antrenorilor și colegilor, pentru sprijinul acordat.  Mă simt deosebit de recunoscător pentru că am avut parte de atât de mult sprijin, când sunt multe persoane care nu”, a adăugat sportivul.

Nassib a fost ales în NFL în 2016, fiind legitimat de-a lungul carierei la Cleveland Browns, Tampa Bay Buccaneers, iar pentru Las Vegas Raiders joacă din 2020, când a semnat un contract pe 3 ani, în valoare de 25 de milioane de dolari.

Citește și: 

UEFA a decis: Allianz Arena nu va fi iluminat în culorile curcubeului la Germania-Ungaria!

Anchetă la Euro 2020 după Franța - Germania » UEFA a anunțat deja decizia finală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  22 Iunie 2021, 16:23

Traim intr-o lume penibila. Oare de ce sint mindri cei mai multi dintre gay, se iau dupa ametitul ala de la apple ? Tipul asta e si ipocrit "am asteptat 15 ani acest moment" ? A asteptat sa devina milionar ca apoi sa nu-i mai pese !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează