SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE

FOTO Cătălin Chirilă a revenit în țară după ce a devenit campion mondial: „I-am învins pe cei mai buni”

Articol de , - Publicat marti, 09 august 2022 16:19 / Actualizat marti, 09 august 2022 16:37

Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe simplu 1.000 metri și vicecampion la 500 de metri, a revenit marți în țară după o călătorie lungă tocmai din Canada.

El a fost așteptat al Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de apropiați și oficiali. Emoționat și obosit, canoistul în vârstă de 24 de ani, a vorbit despre isprăvile sale din Canada și despre ce înseamnă cele două medalii cucerite.

„Sunt vreo zece ani de când fac acest sport, de atunci visam să ajungem pe cele mai înalte trepte ale podiumului și am reușit. 

Am reușit în mare măsură la juniori, dar nu se compară cu sentimentul de a fi campion mondial, și mai mult de atât i-am învins pe cei mai buni, pe campionul olimpic. Pentru mine, asta înseamnă cel mai mult pentru mine și e speranța pentru viitor”.

„A fost multă durere” » Cătălin Chirilă, despre experiența la CM de la Halifax: „Unii poate m-au subestimat”
KAIAC-CANOE
„A fost multă durere” » Cătălin Chirilă, despre experiența la CM de la Halifax: „Unii poate m-au subestimat”

Apoi a continuat:  „Aceea cursă de 500 a fost cea mai bună din carieră, niciodată nu am considerat un sportiv de viteză, iar această probă este una de viteză și sportivii care excelează în această probă au asta în sânge. Mie îmi place cursa de 1.000 de metri, pentru că ați văzut cei care au început tare cursa mea de aur nu au putut să țină ritmul până la final”.

Un gând al lui Cătălin Chirilă s-a îndreptat și spre regretatul Ivan Patzaichin, cel care a decedat anul trecut și care a fost emblema sportului cu pagaia. 

„În sportul pe care-l practic nu aș putea spune că mă inspir de la cineva în momentul actual. Din păcate nu mai este printre noi domnul Ivan Patzaichin, dânsul a fost o inspirație pentru mine. Nu am primit personal niciun sfat de la dânsul în trecut, dar iau sfaturi din cursele sale”, a spus Cătălin.

Medaliile mondiale nu pot fi savurate prea mult pentru că de miercuri, Chirilă intră în cantonament pentru Campionatele Europene, care vor avea loc la Munchen, între 18 și 21 august.

Comparație cu David Popovici

Cătălin Chirilă a fost întrebat ieri dacă se așteaptă să fie premiat asemnea înotătorului David Popovici, care a primit 200.000 de mii de euro din partea premierului și alți 50.000 din partea Ministerului de Interne, acesta fiind legitimat la Dinamo. 

„Vreau să mă bucur de aceste medalii și vreau să cred că domnul premier știe ce are de făcut”.

Un secretar de stat, prezent la Salonul Oficial, a spus că imediat ce ministrul Apărării Naționale se va întoarce din concediu se va lua în considerare premierea canoistului, care este legitimat la CSA Steaua. 

De asemenea el a fost întrebat ce ar însemna să primească o decorație din partea președintelui Klaus Joahnnis, așa cum s-a întâmplat cu David Popovici. 

„Ar fi o onoare pentru mine, mi-aș dori, dar vom vedea ce se întâmplă în viitor", a răspuns Chirilă.

Citește și: 

„E anul tatonării adversarilor” » Elisabeta Lipă anunță ce urmează pentru România la Europenele de canotaj de la Munchen

Florentin Pera este noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României » Prima reacție a antrenorului: „Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
tataika
tataika  •  10 August 2022, 06:13
Postat de RaduIAm pe 09 August 2022, 17:42

Felicitari ! Campion mondial, waw - ar trebui sa fie primul articol de care dai cand deschizi site-ul.

Corect este wow, dacă tot te dai vorbitor de limbi străine...

RaduIAm
RaduIAm  •  09 August 2022, 17:42

Felicitari ! Campion mondial, waw - ar trebui sa fie primul articol de care dai cand deschizi site-ul.

alexxp1955
alexxp1955  •  09 August 2022, 17:38

Felicitari Catalin,... din pacate nu o sa primesti mai nimic (poate ceva de la Steaua),...Premierul si Presedintele iti vor oferi " o strangera de mana in usa".

Vezi toate comentariile (4)
Comentează