SPORTURI  »  ALTELE  »  INTOXICAȚIE

EXCLUSIV Anchetatorii au extins cercetările în dosarul celor 18 copii intoxicați cu clor în bazinul Rapid » A apărut al treilea cap de acuzare

Bazinul de înot Rapid
Bazinul de înot Rapid

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2022 12:48 / Actualizat marti, 22 martie 2022 13:18

Au trecut 5 luni de când au început cercetările în cazul celor 18 copii intoxicați cu clor în bazinul clubului din Giulești. Oamenii legii au dispus extinderea cercetării penale, astfel că în dosarul cauzei a apărut încă un capăt de acuzare, al treilea: neluarea măsurilor legale de securitate și sănatate în muncă.

  • CONTEXT: 18 persoane, majoritatea copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, au avut de suferit pe 18 octombrie 2021 și au ajuns la spital cu probleme respiratorii, în urma intoxicației cu clor, după ce s-au antrenat în bazinul de înot de la CS Rapid, a dezvăluit Gazeta Sporturilor pe 26 octombrie.
  • „Concentrația de clor din apă ar fi depășit de 6 ori limita normală”, au acuzat cluburile ai căror elevi au fost afectați. „Apa a ieșit ok la teste, nu știm ce s-a întâmplat”, au afirmat, în replică, șefii CS Rapid, administratorii bazinului.
  • Polițiștii de la Secția 20, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au început cercetările în urmă cu 5 luni.

Într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a transmis:

Se efectueză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. 2 Cp, neglijență în serviciu prev. de art. 298 Cp rap. la art. 308 Cp și neluarea măsurilor legale de securitate și sănatate în muncă prev. de art. 349 alin. 1 Cp, de către organele de cercetare penală, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Roman Abramovich se reorientează » Vrea să cumpere un alt club pe care să-l transforme într-o forță
CHELSEA
Roman Abramovich se reorientează » Vrea să cumpere un alt club pe care să-l transforme într-o forță

Al treilea capăt de acuzare în dosarul celor 18 copii intoxicați cu clor

Responsabilii CS Rapid susțin că nu sunt la curent cu noul capăt de acuzare. „N-am primit nimic de la Parchet. Nu știu despre ce vorba. Nu mi s-a comunicat. O să mi se comunice și atunci o să văd pot să fac. Deocamdată suntem agitați cu inaugurarea stadionului Giulești”, a spus președintele CS Rapid, Valentina Caciureac, pentru GSP.

În primă fază, la 19 octombrie 2021, au fost declanșate cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Acțiunea penală a fost pusă în mișcare după ce Secția 20 Poliție a fost sesizată de către o unitate spitalicească cu privire la faptul că la camera de gardă au fost aduși de părinți, trei minori, ce prezentau simptomatologie specifică unei expuneri la vapori de clor.

În aceeași zi, după ce au fost administrate probe de apă din bazinul Rapid, Poliția Capitalei a anunțat că cercetările sunt continuate de Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Responsabilul cu mentenanța bazinului Rapid a dispărut

Între timp, bazinul de înot Rapid a fost redeschis în primele zile ale anului 2022. De la declanșarea cercetărilor penale conducerea CS Rapid a luat mai multe decizii. 

Cea mai importantă a constat în rezilierea contractului cu firma Evropro, condusă de Evian Mozes, care se ocupa de mentenața bazinului în momentul intoxicării cu clor a celor 18 copii.

„Cel care se ocupa de mentența bazinului a dispărut, după ce au început cercetările penale. Nu a mai răspuns la telefon. A fost angajată o altă persoană care se ocupă de mentenața bazinului”, a dezvăluit o persoană din cadrul clubului Rapid.

Instalație nouă din Italia

Surse GSP susțin că bazinul a fost dotat recent cu aparatură performantă din Italia, care reglează cantitățile de substanțe necesare pentru a menține apa în parametri optimi. 

„În cazul unor depășiri a nivelului de clor instalația se blochează automat. Se iau probe din apă în fiecare zi”, au spus oameni din club.

Pe 19 octombrie 2021, în urma procesului de clorificare a apei din bazinul de la Rapid, 18 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, au ajuns la spital, cu pneumonie toxică, din cauza inhalării vaporilor de clor.

Cum micuții înotători au avut nevoie de 3-4 zile de spitalizare, iar 10 chiar de monitorizare sub oxigen, fiindu-le afectați plămânii, polițiștii de la Secția 20 au demarat cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Bazin Rapid - 18.VIII-3.202... by Viorel Tudorache

Citește mai multe știri din sporturi: 

Handbalista din Ucraina încercată de război: divorțul, chinurile familiei rămase la Kiev și împăcarea cu sine: „În copilărie, tatăl meu vitreg îmi dădea mâncare de câini. Acum, îmi doresc să nu pățească nimic”

Campion olimpic rus, părăsit de un sponsor important » Sportivul a participat recent la mitingul lui Putin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează